Aquest serà el nou acte per a les Festes de Moros i Cristians

Les Festes del 2024 tindran un epíleg diferent. La junta de govern, amb el beneplàcit de les comparses que han donat suport, ha decidit instaurar un nou acte per concloure la celebració dels Moros i Cristians. Serà una Gala que tindrà lloc el dissabte abans de la Pujà del Crist, 7 de setembre. L´espai escollit per a l´esdeveniment és la Sala Gomis. En aquesta Gala fi de festa, la Societat de Festers lliurarà tots els premis i reconeixements que s’hagen produït al llarg de les Festes. D’aquesta manera, segons s’explica des de Festers “s’amplia l’aforament perquè hi puguin acudir les esquadres i les famílies”.

En el transcurs de la Gala es lliuraran els reconeixements a les persones que hagen format part de la junta durant els darrers tres anys. També es lliuraran distincions per als intèrprets del Contraban i les persones encarregades d’exercir el paper de sentinelles durant les Ambaixades. Es donaran, per descomptat, els premis als millors caps d’esquadra dels dos bàndols i a la millor esquadra especial. A més, serà l’acte en què els Capitans podran fer el seu discurs de comiat. La intenció de Festers és que aquesta Gala quede instaurada per als propers anys.

La Gala de dissabte no eliminarà el sopar que es durà a terme divendres a la nit, el dia d’abans. Tradicionalment en aquest sopar era quan es lliuraven els premis i reconeixements i es pronunciaven els discursos de comiat dels màxims càrrecs. Tot això és el que es trasllada a la Gala de dissabte al matí. Encara cal decidir què passarà amb el premi sorpresa al Fester Exemplar que també es donava a conèixer en el transcurs d’aquest sopar. S’estudia l’alternativa de mantenir-lo o, per contra, passar-ho també a dissabte.