Més d’una dotzena d’escriptores i escriptors locals, en la Fira de Tendes, Tapes i Rock

Més d’una dotzena d’escriptores i escriptors locals participaran al nou espai de llibres de la Fira de Tendes, Tapes i Rock d’Ontinyent. La regidora de Promoció Econòmica, Natàlia Enguix, explicava que “esta part dedicada als llibres i la cultura és una de les novetats de l’edició d’enguany que, afegida a l’augment d’expositors i d’actuacions musicals, ens van a ajudar a que la fira de Tendes Tapes i Rock continue sent un pol d’atracció per als habitants no sols d’Ontinyent sinó també de les localitats veïnes”.

Els autors i autores participants seran Mariate Micó, Roberto Calatayud, Mara Mollà, Núria Espert, Dani Aguilera, Jordi de San Anselmo, José Carlos Torró, Rafael Belda, María Albert, Eva Bernabeu, Ricardo J. Montés, M. Angeles González i Vanessa Bas, que faran torns rotatius al llarg del cap de setmana per signar els seus exemplars en l’expositor del Servei de Publicacions de l’Ajuntament d’Ontinyent a la fira, ubicat en l’Avinguda d’Albaida.

Des de la regidoria de Biblioteques, Nico Calabuig manifestava que “la iniciativa d’incorporar el món del llibre a esta Fira va nàixer del treball conjunt entre el grup d’Escriptors i escriptores d’Ontinyent i la Regidoria de Biblioteques. Coincidíem en la importància d’impulsar accions que els permeteren eixir al carrer, i donar a conéixer els seus llibres entre el públic ontinyentí i comarcal. Arran d’això vam pensar que oferir participació a empreses del sector llibreter i entitats que impulsen publicacions d’interés cultural també podia aportar més varietat. A més, esta idea contribueix a enriquir la Fira amb una nova activitat orientada a fomentar l’hàbit de la lectura entre les ontinyentines i els ontinyentins de totes les edats”.

Enguany hi participaran una dotzena d’Escriptors i escriptores locals, “per la qual cosa és un bon punt de partida”, afegia el regidor. A més, també hi participarà una llibreria, així com el Servei de Publicacions de l’Ajuntament i la Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València. “Per tant, en esta edició comencem amb la vocació d’obrir un camí que faça créixer l’oferta amb la participació de més autores, autors, llibreries i editorials. Convidem a la ciutadania a apropar-se, adquirir els llibres que els agraden i que les seues autores i autors els puguen signar”.

De la coordinació de l’expositor de l’Ajuntament s’ha encarregat el regidor de Cultura, Àlex Borrell, qui destacava l’interés “de que la ciutadania puga descobrir alguns dels treballs que ha editat el servei de publicacions de la ciutat, que compta ja amb una extensa col·lecció editorial. En l’expositor municipal tindrem a l’abast de totes i tots més de 30 volums entre els quals es troben exemplars de la revista Alba d’Estudis Comarcals, quaderns didàctics del MAOVA, llibres sobre el músic Gomis, Lluis Mayans, Teodor Úbeda, el cant de la Sibil·la, la instrucció i cultura a Ontinyent durant la II República, la història d’Ontinyent des de les germanies a la Nova Planta, la música en Ontinyent, el cançoner musical d’Ontinyent, els carrers d’Ontinyent, la DANA o un vocabulari del tèxtil de La Vall d’Albaida, entre molts altres”. 

Quant als horaris d’atenció al públic de les escriptores i escriptors, serà divendres de 18:00 a 22:30 hores; dissabte de 10:30 a 14:00 i de 18:00 a 22:30 hores; i diumenge de 10:30 a 14:00 i de 18:00 a 21:00 hores, coincidint amb l’horari d’apertura general dels expositors comercials de la fira.