Ceferino Micó, Premi al Fester Exemplar de 2023

Entre la sorpresa i l’emoció continguda, primer, i desbordada després en llàgrimes d’agraiment. Així ha rebut Ceferino Micó el seu reconeixement com a Fester Exemplar de 2023. Premi de la Societat de Festers que distingeix tota una trajectòria, però sobretot una vivència dins de la Festa i un sentiment de devoció sincera cap al seu patró, el Crist de l’Agonia.

L’entrega de la distinció ha tingut lloc al Casino de la Societat en el sopar de cloenda de les Festes d’enguany. Un guardó decidit i concedit per la junta però que tenia, sens dubte, el suport i l’aplaudiment de tots els presents. Una ovació que s’ha prolongat durant més de cinc minuts ha saludat el premiat.

Bucanero i andero, Ceferino Micó ha estat un incondicional de les Festes de Moros i Cristians i del Morenet. A la festa va arribar de la mà del seu sogre, Enrique Turégano en la comparsa dels Mariners. En 1967 va ser un dels fundadors de la comparsa dels Bucaneros. I tant en 2008 com en 2017 va acompanyar els seus dos fills, Enrique i Cefe, en les capitanies dels Mudéjares en 2008 i Kàbiles en 2017, respectivament. El dret al coixí com andero li va arribar de la mà de la seua sogra, Consuelo Campos.

La Societat de Festers ha volgut posar en valor l’aportació i l’exemple que encarna Ceferino Micó, Primer Tro d’honor en 2005 i insígnia de plata de la institució. Ell, a més, ha estat capaç de transmetre els valors de la festa i de la fe a la seua família.