Reprenen les obres del CEIP Martínez Valls quan queda el 60% per executar

Les obres de reforma del CEIP Martínez Valls d’Ontinyent, que es van paralitzar per la renúncia de l’empresa adjudicatària VAINSA, ja estan novament en marxa.

L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, visitava aquest dimecres el centre, acompanyat dels regidors Óscar Borrell (Territori), Ferran Gandia (Educació), Jordi Vallés (Serveis Municipals); així com el director del col·legi, Rafa Alonso; tècnics municipals; l’arquitecte director del projecte i representants de la nova empresa adjudicatària (ATG Desarrollos, de Canals).

Jorge Rodríguez recordava que l’Ajuntament va treballar “per resoldre una situació complexa”, evitant la resolució del contracte, i al seu lloc aconseguint la seua assumpció per part de la nova empresa, cosa permetrà que els terminis s’agilitzen en quasi un any respecte al que hauria estat en el primer cas.

L’alcalde explicava que les obres estan ja al voltant del 40% i han vist executat 1 milió d’euros, però encara queden altres 2 per executar, sent destacable que al ple de desembre l’Ajuntament també va aprovar un modificat de l’obra per import aproximat de 600.000 euros.


El gerent d’ATG Desarrollos, Pepe Tormo, explicava que es comptarà amb entre 30 i 50 operaris treballant diàriament per tractar d’accelerar els terminis d’execució, que és d’11 mesos (fins a març de 2025) per reduir-lo tot el que siga possible.

‘arquitecte director del projecte, Helios Gisbert, donava detalls sobre l’actuació, que inclou una ampliació de l’edifici Infantil per a aconseguir dues aules més, al mateix temps que es canviarà la instal·lació elèctrica i es renovarà la calefacció i l’aire, i s’ampliarà la zona de jocs exteriors.

En la zona d’educació Primària es canviarà la distribució d’espais com les aules especials d’informàtica, música i la zona l’administració, a més de renovar-se la instal·lació elèctrica o les finestres.

A més a més, es construeix un edifici de nova planta com a gimnàs per poder fer activitats d’educació física quan la meteorologia ho impedisca. El director del col·legi, Rafa Alonso, valorava positivament la represa de les obres afirmant que comprovar que està tot reconduït aporta tranquil·litat, constatant-se “que hi ha voluntat per part de totes les parts implicades de que tot vaja a bon port i poder-les acabar el més prompte”.