15 anys de presó per deixar cec a un taxista a Ontinyent

L’Audiència Provincial de València ha condemnat a 15 anys de presó a un home per agredir brutalment a un taxista que el va portar de València fins a Ontinyent, segons han informat des d’Europa Press.

Els fets van ocórrer la matinada del 19 de març de 2015, en el transcurs d’una discussió pel pagament del trajecte des de València a Ontinyent. “El taxista va detenir el cotxe abans d’arribar a la capital de la Vall d’Albaida, en un polígon industrial, per a assegurar-se del cobrament del servei”, segons detallava la Fiscalia en el seu moment. “L’acusat es va abalançar sobre ell i li va clavar els dits en els ulls i una volta fora del taxi, l’home li va propinar diversos colps al taxista i va tornar a pressionar els ulls amb els seus dits”. A causa de l’agressió, “la víctima va sofrir un esclat del globus ocular esquerra i també ha perdut agudesa visual en l’ull dret”, explicaven.

El jove, de 19 anys en el moment dels fets, s’enfrontava a una pena de 13 anys de presó per un delicte de lesions agreujades i altre d’un robatori amb violència, segons reclamava el ministeri fiscal, mentre que l’acusació particular, representada per l’advocat Juan Carlos Navarro, elevava la pena a 16 anys per la circumstància agreujant de traïdoria. La defensa demanava l’absolució en negar els fets i al·legar legítima defensa.

El tribunal, després de la prova de judici, ha acordat condemnar-li a 15 anys de presó, sense apreciar la traïdoria, i que abone en concepte de responsabilitat civil la quantitat que es determine en execució de sentència, fins a un màxim de 747.350 euros.