19 municipis de la Vall d’Albaida no registren cap cas de Covid-19

Dels 34 municipis de la Vall d’Albaida, 19 no han registrat cap cas de coronavirus entre els seus ciutadans. Les localitats de Montaverner, Alfarrasí, Atzeneta d’Albaida, Fontanars dels Alforins, el Palomar, Montitxelvo, Benicolet, Guadasséquies, el Ràfol de Salem, Otos, Benissoda, Salem, Terrateig, Beniatjar, Benissuera, Pinet, Aielo de Rugat, Carrícola i Sempere no han comptat amb afectats per la malaltia de la Covid-19. Així ho indiquen les dades fetes públiques per la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana. Malauradament, set poblacions de la Vall d’Albaida han perdut veïnes i veïns des de l’inici de la pandèmia al mes de març. En concret s’ha de lamentar un total de 18 defuncions en els municipis d’Ontinyent (6); l’Olleria (4); Agullent (3); Bèlgida (2); Benigànim (1); la Pobla del Duc (1); i Rugat (1).

Quant als casos confirmats a través de les proves de PCR, s’han registrat 108 positius, 43 d’ells a Ontinyent. La capital de la comarca suma el nombre més gran de contagiats confirmats i morts, cosa previsible, ja que amb diferència compta amb el volum més gran de població, més de 35.000 habitants. Una xifra molt superior als poc més de 8.000 habitants que té l’Olleria, la segona població més gran de la Vall d’Albaida.

A més, les dades esperançadores, en els últims 14 dies només s’ha registrat a la comarca un nou cas, concretament en Agullent. Ontinyent continua amb les bones dades, sense confirmar cap cas positiu en les últimes setmanes.

ONTINYENT I ALTRES CIUTATS
Ontinyent lidera el nombre d’afectats per la pandèmia en la Vall d’Albaida, però, com li ha anat a la ciutat si la comparem amb altres municipis pròxims i similars en població? En Xàtiva s’han produït 44 PCR positives, una més que en Ontinyent, però s’han registrat menys defuncions, en concret 3. Molt diferent és el cas d’Alcoi, amb la situació de la residència DomusVi, ha sumat 244 positius i 80 morts. En Alzira, 86 casos confirmats i 5 morts.

Continuem la comparativa amb les ciutats costaneres de Dénia i Xàbia, la primera amb 68 contagis i 6 morts, i la segona amb només 20 positius i 2 defuncions. Finalment, les poblacions d’Ibi i Villena, amb 57 PCR positius i 8 morts i 59 positius i 2 pèrdues, respectivament. Unes dades molt variables, però que sense cap dubte evidencien que el bon treball dels sanitaris del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, l’estricte protocol de les tres residències de majors de la ciutat i el compliment de les mesures d’aïllament social per part de la gran majoria de la ciutadania, ha contribuït a que les dades registrades no foren més dramàtiques.