27 Coques de Fira opten a ser la millor d’Ontinyent

Una vegada tancat el termini d’inscripcions, el I Concurs de Coca de Fira d’Ontinyent ja té participants: seran un total de 27 inscrits, 21 per a la modalitat amateur i 6 per a la modalitat professional, els qui mostraran les seues interpretacions del tradicional plat el proper dilluns des de les 12 a l’espai “Ontifira” al parking de la Sala Gomis.

La regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, explicava que la xifra “és positiva, i més comptant amb que és la primera vegada que es fa. Quant a la procedècia, la part amateur la vam acotar exclusivament a la participació local, però a la part professional obriem el concurs a restauradors d’altres municipis, i en esta primera edició comptarem amb cuiners locals però també de València ciutat, l’Olleria i Aielo de Malferit”, assenyalava.

Les activitats de la jornada vinculades a la “coca de fira” començaran a les 11:00 hores amb la projecció d’un d’un video sobre l’elaboració de la coca de Fira Tradicional, comptant-se amb un posterior col·loqui amb el xef Santi Prieto (cap de cuina dels restaurants La Cuina i Sents, amb Estrella Michelin i Sol Repsol)  i sa mare, la youtuber Carmina Gramage, del canal “La Cuina de Carmina”. Les persones assistents podran gaudir d’un centenar de degustacions de dos tipus de coca, la més tradicional feta per Carmina i altra més avantguardista feta pel xef Prieto. Acte seguit, des de les 12:00 hores, s’exposaran les coques participants al concurs en sí, que repartirà premis per valor de 1.500 euros. A més a més, des de les 13:00 hores es comptarà amb l’animació musical del “Eva Romero Trio”.