L’Ajuntament d’Ontinyent ha rebut durant el cap de setmana 31 peticions d’atenció psicològica i de compra d’aliments i de medicaments, dins del servei telefònic posat en marxa el passat divendres per atendre a les persones majors i amb mobilitat reduïda confinades pel coronavirus.
Amb aquest servei, a més d’atenció psicològica a la població en general, l’ajuntament facilita la compra d’aliments o medicaments a les persones majors o amb mobilitat reduïda que així ho demanen al telèfon 96 291 82 10, de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Igualment també s’ofereix la possibilitat de fer trasllats als centres de salut si així fóra necessari.
Un equip de sis psicòlegs municipals rep les telefonades que van arribant. En cas de requerir una atenció psicològica, els mateixos professionals són els que fan l’atenció directament, mentre que si el requeriment és per compra aliments o medicaments o es tracta d’un trasllat a un centre de salut, la petició se centralitza en Serveis Socials. El dispositiu, a més, compta amb el suport de Protecció Civil, Policia Local i Creu Roja, segons han explicat des de l’ajuntament.
D’altra banda, ADIEM també continua treballant i atenen als seus usuaris de manera telefònica, per intentar que els malalts mentals pugen “mantenir rutines i dur aquest confinament el millor possible amb les menors conseqüències”. El telèfon del CRIS, el 96 291 60 27, està operatiu en l’horari habitual del centre, de 9.00 a 15.00 i de 16.00 a 20.00 hores.
En el cas d’AMCO, també són conscients que “l’aïllament i el confinament pot produir situacions de tristesa i soledat que poden desencadenar en episodis d’estrés o ansietat”. Per això, la psicòloga d’AMCO continua realitzant atencions i acompanyaments via telefònica. Per a fer ús d’aquest servei caldrà sol·licitar-ho a través del 610 269 412 en horari de 8.00 a 14.00 hores, i preferiblement fer-ho via Whatsapp per no saturar la línia.