A licitació el projecte en què conviuran diferents generacions al carrer Delme

L’Ajuntament d’Ontinyent acaba de licitar la contractació de les obres corresponents al projecte de centre intergeneracional i habitatges socials que se situarà en un edifici de propietat municipal situat en la part inferior del Carrer Delme, en els números 1, 3 i 5. La contractació ix a licitació per 1.161.807 euros més IVA.

Experiència pionera

La planta baixa es destinarà a un centre cívic distribuït de manera que permeta oferir diferents serveis socioculturals per a qualsevol persona del barri. Es pretén potenciar el programa Majors Actius en aquest espai. Per la seua part la planta primera es destina a un espai jove amb flexibilitat de compartimentació que s’adapta a multitud d’activitats i aforaments. Es planteja com a centre que oferirà oci i cultura des d’edats preadolescents fins a joves. Però l’esperit de l’edifici és el de fomentar les relacions intergeneracionals, per això la planta baixa i la primera estaran connectades per escala i ascensor adaptat i incorporant el pati posterior com a extensió dels espais construïts.

Habitatges

De les quatre altures de les quals disposa l’edifici, una vegada siga rehabilitat, la tercera i quarta estaran destinades a habitatges. Es construiran apartaments d’entre 36 m² i 50 m², amb finalitat per a persones majors i parelles joves. Seran, en total, huit habitatges (quatre per planta), que mantindran aquest mateix esperit de fomentar la convivència intergeneracional i possibilitar relacions socials entre tots dos segments de població. Aquests habitatges compartiran tant terrassa com zones comunes en cadascun dels dos nivells. Però, a més, tot el projecte comptarà amb un espai comú enjardinat de 300 m² en la part posterior de l’edifici que reforçarà aquest caràcter de cohabitació. Es tracta d’un projecte pioner de convivència a Espanya.