Acord per a restablir el servei de fem a Ontinyent i comarca

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i l’empresa concessionària de la recollida del fem a la comarca, Recisa, han aplegat a un acord. Ambdues es van reunir ahir a la vesprada per desbloquejar la crisi produïda el diumenge a la nit a la Vall, després que el fem es quedara a les portes i carrers dels pobles de la comarca sense arreplegar.

Des de la Mancomunitat han declarat que “20 hores ha durat la crisi de la recollida del fem en la Vall després que diumenge per la nit l’empresa concessionària decidira incomplir el contracte, el que suposa una falta greu de les cinc que forçarien l’inici de l’expedient de rescissió”. En l’acord signat entre ambdues entitats consta que “d’una banda, es pagaran les factures en 60 dies i 19.789,91 euros en concepte d’interessos per les que ho han fet fora de termini en 2018. De l’altra, s’avançaran a finals de maig i de juny 150.000 euros a compte del deute històric que es xifra en 892.876,46 i es pagarà la resta en mensualitats de 21.600 euros des de maig d’enguany a febrer del 2022, data en la qual expira el servici. Finalment, l’acord d’intencions signat pels assistents a la reunió determina que Recisa factura directament al Consorci de Residus les tones dipositades en l’estació de transferència de Bufali”, manifesten des de la Mancomunitat.

Amb tot, a Ontinyent, el seu alcalde, Jorge Rodríguez, va signar un ofici pel qual la recollida de fem a la ciutat anava a realitzar-la l’empresa Urbaser, independentment del resultat de la reunió de l’ens comarcal i la concessionària.