ACTAIO impulsarà el treball decent i el creixement econòmic establert per l’Agenda 2030

L’Acord Territorial per l’Ocupació Ontinyent-Ibi-Alcoi (ACTAIO) ha programat les primeres jornades virtuals “Agenda 2030. Treball decent i creixement econòmic” del 22 al 26 de febrer. Aquesta activitat inclosa dintre de la V Fase del projecte que es desenvolupa a Ontinyent, tenen com a principal objectiu abordar la problemàtica de la desocupació i exposar bones pràctiques per millorar les condicions laborals i així com la productivitat dintre del marc establert a l’objectiu de Desenvolupament sostenible número 8 determinat per les Nacions Unides.

Cal recordar que ACTAIO està impulsat pels Ajuntaments d’Ontinyent, d’Ibi, Alcoi, els sindicats UGT i CCOO i les associacions empresarials COEVAL, IBIAE i FEDAC, que des de 2016 han fet front comú per abordar amb accions conjuntes la problemàtica de la desocupació i el desenvolupament local de manera més eficient i evitant la duplicació d’esforços. En aquesta ocasió el programa d’acció és gestionat per l’Ajuntament d’Ontinyent i subvencionat pel LABORA com programa EMPACE 2020.

El regidor de Promoció Econòmica, Juan Pablo Úbeda, manifestava que aquestes jornades són una molt bona oportunitat per “tindre contacte directe amb empreses i escoltar les seues experiències” alhora que “saber aspectes per millorar la seua productivitat i conciliació familiar” en un contacte tan canviant com l’actual.

Aquestes jornades a les quals les persones interessades poden inscriure’s al següent enllaç: http://actaio.ajuntament-ontinyent.es comptaran amb conferenciants de diverses empreses on s’exposaran qüestions vinculades a les gestions del Departament de Recursos Humans, però també es tractarà la inclusió laboral de la mà de representants del projecte Trèvol, Creu Roja i Cáritas. Durant les jornades, la Gestió de la Salut i Riscos Laborals, la transformació digital, així com la conciliació i el teletreball tindran el seu protagonisme.