Ad Libitum inventa un mètode que revoluciona l’educació musical

Com en un videojoc en el qual no es pot passar a la següent pantalla fins que no s’aconseguisquen els objectius de l’actual. Així es pot construir la metàfora per a explicar iMusi. Però, en realitat, es tracta de tota una metodologia que compta amb una plataforma interactiva. “És una mica més que un programa informàtic o una simple app; és tot un sistema que no substitueix al professor però que ajuda a l’alumne perquè puga avançar en l’aprenentatge de manera progressiva”, exposa Lluís Muñoz, un dels directors de Ad Libitum.

Des d’una tablet, l’ordinador o el smartphone, l’alumne pot completar el treball realitzat en l’aula. No es desprèn del llibre, però introdueix les noves tecnologies com a suport. Els continguts apareixen de manera progressiva i només s’avança en la mesura en què es completen les unitats. L’innovador d’aquesta plataforma és que conté recursos com a jocs o vídeos perquè l’aprenentatge musical siga no solament amè sinó adaptat als interessos actuals dels alumnes, a allò que realment és capaç de motivar-los i atraure la seua atenció.

La plataforma iMusi està enfocada per a millorar els pilars del llenguatge musical: entonació, ritme, teoria i dictat. Els alumnes podran observar els seus progressos enfront d’ells mateixos, enfront d’altres companys o diferents usuaris. A més en aquesta metodologia, a més de professors i estudiants, també s’implica als pares que podran observar l’evolució dels seus fills en tot moment.

GRAN EXPECTACIÓ
El mètode ja va ser presentat davant 25 escoles de Mallorca la passada setmana i l’expectació que ha generat a nivell estatal s’ha projectat cap a València, Pamplona o Madrid, entre altres ciutats.
Publicat inicialment en espanyol ja es preveu la traducció a altres idiomes. El mètode compta amb l’aval del Ministeri d’Educació que ja li va atorgar en 2017 un reconeixement.