AEMET avisa d’una pujada de temperaturas i fortes tronades

L’estiu, com sempre, mantindrà els seus rituals a Ontinyent i, novament, entre l’última setmana de juny i la primera de juliol poden experimentar-se pujades importants de les temperatures.

Podem estar davant la primera onada de calor (qui no recorda la de l’any passat, precisament el cap de setmana de la Publicació de Festes?). Serà per Sant Pere quan els termòmetres inicien la seua escalada i fregaran ja, la pròxima setmana, els 40º.

Però, antenció, perquè també des d’AEMET s’avisa que aquest increment de les temperatures serà no solament en les màximes sino també en les mínimes que, fàcilment, superaran el llistó dels 20º per la nit. Això obriria la porta a nits tropicals de molta calor.

A més, cal apuntar una previsió. Encara que estem a una setmana d’aquest increment previst de les temperatures, sembla ser que l’ascensió dels graus centígrads també podria arribar amb acompanyament de fortes tronades que podrien descarregar pedra. Caldrà estar atentes a l’evolució dels mapes i prediccions durant els propers dies, sobretot a mesura que anem apropant-nos al cap de setmana.