Aitana Bonmatí i Conca, la millor jugadora de l’any per la UEFA

Aitana Bonmatí i Conca, la jugadora blaugrana, de pare ontinyentí i mare catalana, ha aconseguit el premi a la millor jugadora de la temporada 2022-2023, segons la UEFA.

L’esportista ja ho té tot a l’esquena, tant en la selecció espanyola, com amb el seu club: dos Champions, cinc Copes de la Reina, quatre Lligues, i també un Mundial. “Ha sigut una temporada que mai oblidaré i vull compartir-ho amb totes les meues companyes, ja que, sense elles, no estaria ací. Tinc l’enorme sort de poder jugar amb gent meravellosa que em fa millor cada dia”. Eren aquestes les paraules d’agraïment que va pronunciar.
Bonmatí, en el seu discurs, també va voler mostrar el seu suport a la seua companya Jenni Hermoso, i a totes les dones que han patit en algun moment qualsevol agressió d’aquest tipus. La migcampista del F.C. Barcelona va expressar que “a totes les dones que vos han fet el mateix, estem amb vosaltres”.

A més, va demostrar també que les seues emocions eren, certament, contràries. Per una part sentia una immensa satisfacció per haver rebut el premi i formar part de l’únic equip femení espanyol que ha guanyat el campionat del món. No obstant això, també va voler fer declaracions de cara al cas Rubiales, on va explicar que “hem sigut campiones del món, però s’està parlant més d’altres temes i no vull deixar-los passar. M’agradaria recordar el que ha succeït. Com a societat, no hem de permetre que hi haja aquest abús de poder en una relació laboral, i aquestes faltes de respecte. Des de la meua companya Jenni, fins a totes les dones que pateixen el mateix, estem amb vosaltres”, afegia també.

Amb totes aquestes paraules, Aitana Bonmatí va fer un subtil passeig per l’actualitat que està ocorrent al món femení, però també va mostrar l’ambició pel seu pròxim objectiu: guanyar el baló d’or femení.