Així serà el Nadal més estrany i atípic a Ontinyent

A poc més d’una mesada perquè arriben Ses Majestats els Reis de l’Orient a Ontinyent, tot està en l’aire. Encara no se sap com arribaran Melcior, Gaspar i Baltasar a la ciutat. Ni com es faran presents per als xiquets i xiquetes d’Ontinyent. Però el que està molt clar és que no serà com sempre. Enguany tot està marcat per la COVID i això condiciona qualsevol acte o activitat que es programe. La Cavalcada del dia 5 de gener encara no té una idea clarade com es portarà a terme. Si des del govern central s’aconsella que es facen Cavalcades estàtiques, el govern autonòmic no ho té tan clar. L’Associació d’Amics dels Reis Mags d’Ontinyent havia proposat una Cavalcada diferent en la qual els Reis recorrerien tots els barris de la ciutat, començant des de Sant Rafael i continuant pel Llombo, Poble Nou, Sant Josep per acabar a la Plaça Major.

Sense Jacobo

Però si una cosa sembla cada volta més clara és que enguany no podrem disfrutar del personatge genuí Jacobo. L’Emissari Reial no arribarà el dia 4 al seu campament de Santa Anna per atendre les últimes comandes. Ni traurà el cap al balcó de l’Ajuntament davant de centenars/milers de xiquets per anunciar l’arribada dels Reis eixe mateix dia per la vesprada. Tampoc haurà arribat prèrviament el Carter Reial per arreplegar personalment les cartes.

Circ i Teatre

Una de les activitats que acompanyen el Nadal ontinyentí als últims anys és el festival Circ i Teatre. Des de l’Ajuntament encara no es descarta la seua celebració. En tot cas les activitats sempre serien en espais oberts i amb mesures de seguretat. Però tota la campanya nadalenca al voltant de la iniciativa ‘Ontinyent il·lusiona’ estarà condicionada a l’evolució de la pandèmia.

Sant Silvestre

El que també sembla quasi descartada és l’última cita esportiva de l’any, la Sant Silvestre que a Ontinyent s’ha convertit en una convocatòria massiva que reuneix milers de persones, amb un caràcter lúdic per recórrer els carrers. La Sant Silvestre també té un caràcter solidari i hauria de celebrar-se el dia 30 de desembre.