Així serà el nou centre d’Esport i Natura que acollirà el pavelló d’Ontinyent

Aquest dimecres, l’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat un nou projecte per al poliesportiu municipal: la creació d’un CENTES, un Centre d’Esports i Natura-Turisme Esportiu Sostenible. Aquesta informació era avançada per El Periòdic d’Ontinyent en la recent edició en paper.

La nova instal·lació, que serà finançada gràcies a una subvenció de fons europeus, constarà d’un centre de visitants i informació en el qual es potenciaran les rutes senderistes, d’escalada o BTT, així com el paratge natural del Pou Clar. El CENTES incorporarà també un espai per a consignes de bicis i material, així com un taller de reparació, magatzems i nous vestuaris, més eficients energèticament. Per a crear aquest nou espai s’eliminarà part de la graderia del costat dret del pavelló.

Aquesta actuació serà possible a la bona puntuació que ha rebut el projecte d’Ontinyent dins de la convocatòria d’ajudes gestionada pel Consejo Superior de Deportes. L’Ajuntament rebrà un 2% dels 34 milions que repartia l’òrgan depenent del Ministeri. El regidor de Territori, Òscar Borrell, explicava a aquest mitjà que “l’actuació tindrà un cost aproximat de 819.000 euros. El 85% del projecte se subvencionarà amb aquests fons europeus, mentre que el 15% restant eixirà del milió d’euros previst per la Diputació de València per a la remodelació del pavelló”.

I és que la creació d’aquest centre pioner d’esport i turisme sostenible servirà com a primera fase d’un projecte molt més gran que transformarà el poliesportiu. Ara l’Ajuntament d’Ontinyent encarregarà el projecte definitiu, ja que per a accedir a la convocatòria ja es va presentar un avantprojecte. Inicialment, i a l’espera d’una possible pròrroga, aquesta primera fase de l’actuació, finançada amb fons europeus, hauria d’estar executada abans de setembre de 2025.

Després d’aquesta actuació, arribarà la segona fase, finançada per la Diputació de València. La idea és canviar el paviment, així com ampliar la pista de la dreta, eliminant part de les graderies i permetent així que, per exemple, es poguera disputar un partit de futbet i un altre de bàsquet de manera simultània. Aquesta actuació també inclouria millores en els vestuaris del costat esquerre del pavelló, en el sostre i cortines i altres elements.

Aquesta informació, que avançava El Periòdic d’Ontinyent en exclusiva, era presentada hui per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el regidor de Territori, Òscar Borrell; el regidor de Projectes Europeus, Pablo Úbeda, l’àrea del qual ha gestionat la sol·licitud de la convocatòria; i l’arquitecte ontinyentí, Baldo Molinero, qui ha actuat com a tècnic extern.