ALSA pren el relleu de La Concepción en l’autobús a València

Després de molts anys oferint el servei que connectava Ontinyent i València en autobús, l’empresa La Concepción deixa de ser l’encarregada d’aquesta prestació des del dimecres passat. Des del dia 1 de febrer és l’empresa Alsa la que té la concessió de la línia regular Banyeres-Ontinyent-València, competència de la Generalitat Valenciana.
El canvi ha comportat que en els primers dies amb la nova empresa els usuaris hagen dut a terme els seus viatges en uns vehicles més moderns, fins i tot amb pantalles individuals per a amenitzar el trajecte.
Aquestes no són les úniques novetats que han arribat amb la nova empresa concessionària. Els horaris han patit modificacions. El primer autobús direcció València passava a les 8.00 hores, ara, s’avança fins a les 7.30 hores. El segon passa de les 10.20 a les 10:00 hores. I l’últim del dia, serà a les 13.00 hores i no a les 17.30 hores com era fins ara. Els horaris de tornada des de València seran a les 10.00, 16.00 i 19.00 hores. Això pel que respecta de dilluns a divendres. El cap de setmana, des d’Ontinyent eixirà, el dissabte, un autobús a les 11.00 hores i un altre, el diumenge, a les 18.00 hores. Des de València l’horari del dissabte serà a les 8.00 hores i el diumenge a les 21.00 hores. Continua no sent possible baixar a València des d’Ontinyent per a passar un dissabte i tornar en el mateix dia.
A més, la parada de Músic Vert ja no està operativa. Aquesta s’ha traslladat al recinte firal, on l’Ajuntament va crear una nova marquesina en 2022 i estava, fins ara, sense ús.
A molts els haurà pillat per sorpresa aquest canvi. Sense una comunicació oficial i sense cap cartell que avise dels canvis que s’han produït en les estacions. Fins i tot, des de la regidoria de Transport de l’Ajuntament d’Ontinyent no es tenia constància exacta d’on tenien lloc les noves parades.
Ahir, divendres, segon dia amb la nova empresa, cap cartell avisava en la marquesina de Músic Vert als usuaris que aquesta ja no anava a ser la parada i que es traslladava al recinte firal. D’altra banda, en la marquesina del recinte firal encara hi ha un cartell informatiu amb horaris vells.
El trajecte que més canvi ha patit respecte als horaris és l’últim del dia (de dilluns a divendres). Com s’ha explicat abans, aquest passa de les 17.30 a les 13.00 hores. Per desconeixement del canvi o per simple casualitat, ahir divendres l’autobús d’aquest trajecte va eixir del recinte firal completament buit.