Andrea Dolza, d’Ontinyent als Premis Goya 2022

Divendres al voltant de les 22.00 hores de la nit. Només 24 hores abans de la gala dels Goya. En eixe moment l’ontinyentina Andrea Dolza rebia una telefonada. Era la seua professora i li oferia maquillar i pentinar a Laura Pedro, qui hores després pujava a l’escenari per a rebre el Premi Goya als Millors Efectes Especials per Way Down.

“Treballar als Goya ha sigut un dels meus somnis des de fa molts anys”, explica Andrea, qui encara està emocionada amb l’experiència que va viure fa només uns dies. La jove treballa actualment en la Peluqueria La Boheme Estilistas i estudia a una acadèmia de València un curs de maquillatge editorial i de moda. “Jo ja seguia a Laura Pedro des de fa temps, així que ja coneixia el seu estil, però a més em van detallar que era el que ella volia i em van mostrar com seria el seu tratge”, conta.  

Així, Andrea es traslladava el dissabte a l’hotel de Laura i primer li feia un tall de monyo i li pentinava amb un look acord a la seua vestimenta, “que era d’un estil gàngster o C. Tangana”, detalla l’ontinyentina. Pel que fa al maquillatge aquest va ser “molt natural”. L’objectiu d’Andrea Dolza és treballar dins del món editorial, “on és molt complicat entrar”, però que aquesta experiència l’ajuda a estar més prop de la seua feina ideal.