Anuncien l’inici dels tràmits per implantar el màster de Psicologia General Sanitaria a Ontinyent

La rectora de la Universitat de València,  Vicenta Mestre, i l’Alcalde d’Ontinyent i president de la Fundació Universitària Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, celebraren el passat divendres una reunió “molt agradable i profitosa” a seu de l’edifici del Rectorat, a l’avinguda de Blasco Ibáñez de València. Durant l’encontre, en què participaren el gerent de la UV, Juan Vicente Climent, i el cap de gabinet d’Alcaldia i patró de la Fundació Universitària, Ricard Gallego, la rectora anuncià l’inici dels tràmits necessaris per a la implantació del màster oficial en Psicologia General Sanitària i l’obertura d’una subseu del Parc Científic de la UV al Campus d’Ontinyent.

Pel que fa al títol oficial de postgrau, la rectora exposà que per part de la UV es volia que estiguera vinculat a algun dels àmbits de coneixement dels graus universitaris que ara mateixa s’imparteixen al Campus d’Ontinyent (Magisteri Infantil, ADE, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i Infermeria). En aquest sentit, el Màster en Psicologia General Sanitària és un títol de caràcter professionalitzant per als llicenciats/graduats en Psicologia, que proposa una formació avançada i especialitzada en àrees com la promoció, prevenció, avaluació, tractament i rehabilitació, d’aspectes relacionats amb la salut i el benestar de les persones. S’instrueix també en els fonaments científics i professionals de la Psicologia Sanitària i en l’Entrenament de totes aquelles habilitats bàsiques pròpies del Psicòleg General Sanitari.

A hores d’ara es tracta d’un màster molt sol·licitat a València, on existeixen dos grups, amb un total de 80 alumnes. A Ontinyent s’obriria un grup de 40 alumnes. Tot i que l’autorització definitiva de la implantació del títol depén de l’Agencia Nacional de la Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA), mitjançant el programa Verifica, la Universitat treballa amb l’objectiu d’implantar-lo en el curs 2020-21.

El Campus d’Ontinyent aconsegueix així completar la seua oferta acadèmica amb la implantació d’un màster oficial, segons ha explicat l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui no ha deixat passar l’oportunitat d’agrair a la Rectora i a la Universitat “l’aposta clara i sincera per Ontinyent”, i ha subratllat el creixement experimentat pel Campus d’Ontinyent des de 2011: “en quasi una dècada, s’ha passat d’un projecte universitari sense rumb i amb risc de desaparició a un Campus Universitari viu, amb 4 titulacions de grau, uns milers d’alumnes i programes intergeneracionals i noves titulacions en l’horitzó”, recordat Jorge Rodríguez. L’Alcalde ha insistit en el paper clau que també ha tingut Caixa Ontinyent en l’expansió del Campus: “sense la nostra caixa no haguera estat possible ampliar i consolidar els estudis universitaris a Ontinyent”, ha valorat Jorge Rodríguez.

L’obertura d’una subseu del Parc Científic de la UV a Ontinyent va ser altre dels assumptes tractats durant la reunió. El gerent de la UV, Juan Vicente Climent, informà que s’està negociant el lloguer d’uns locals situats en els voltants del Campus d’Ontinyent, per tal que el Parc Científic de la UV òbriga una subseu permanent. L’objectiu és nodrir el Campus d’Ontinyent de serveis que ajuden al desenvolupament dels sectors socioeconòmics de la ciutat i la comarca. La presència del Parc Científic pretén crear un nexe d’unió entre la Universitat i l’empresa que fomente la cultura de la innovació i de la transferència de la investigació aplicada al sector privat.