Aquest any se celebrarà la 36 Mostra Internacional de Titelles de la Vall d’Albaida

La pandèmia va suposar una gran barrera per a la Mostra Internacional de Titelles de la Vall d’Albaida el passat any, ja que no es va poder celebrar. No obstant això, enguany ha saltat aquesta barrera, el que implica que es podrà gaudir de la seua 36 edició. Així ho ha explicat Marisol Limiñana, directora artística de la Mostra Internacional de Titelles, a la presentació del cartell, dissenyat per Álvaro Sanchis, qui deixa la seua petjada en aquest per onzena vegada.

L’objectiu de la Mostra Internacional de Titelles és apropar els grans espectacles als municipis; la seua data: l’octubre de 2021. La directora emfatitza que no se celebrarà al novembre, com altres anys, per a evitar les baixes temperatures d’aquest mes. A més, explica que continuen amb 19 localitats, ja que s’ha incorporat Benissoda, però se n’ha eixit el Ràfol. Uns municipis on realitzaran prop de 30 funcions.

Limiñana exposa que compten amb huit companyies valencianes i altres huit de la resta de l’estat espanyol. “No hem portat enguany cap companyia internacional, però hem mantingut el concepte d’internacional perquè l’esperit és el mateix i tenim companyies que viatgen arreu del món”, confessa.

“És un moment complicat, però les companyies i els professionals de la Cultura necessiten treballar, encara que sempre complint les mesures de seguretat”, subratlla Limiñana. A més, atorga una especial importància tant al cartell com a la part creativa i artística de la Mostra. La directora recorda que el món de les titelles és molt ampli, no només engloba les de fusta o guant.

Per la seua part, Álvaro Sanchis, dissenyador del cartell, explica que haver de reinventar la identitat del festival cada any és un repte creatiu per a ell. Enguany, la seua creació es basa en objectes quotidians, als quals se’ls atorga vida. “La intervenció del titellaire és fonamental per a donar-li moviment”, expressa. El cartell del 2021 s’ha inspirat en aquest món i ell en la seua infància, ja que li agradava trobar objectes i transformar-los en joguets i personatges. “De fet, la campanya va d’això: objectes inanimats que es converteixen en personatges”, confessa Sanchis, qui l’ha dotada amb components alegres tan cromàtica com musicalment. La barreja d’elements que la componen ha aconseguit entusiasmar els assistents a la presentació.