Aquest cap de setmana s’obri la nova Programació Cultural d’Ontinyent

Aquest cap de setmana tenen lloc els primers actes emmarcats en la Programació Cultural d’Ontinyent organitzada per l’Ajuntament de la ciutat. Ahir, divendres 18 de gener, la companyia Illuminati-Egos va oferir l’espectacle ‘Tenors’ al Teatre Echegaray, i demà, diumenge dia 20, JM Gestión Teatral portarà l’espectacle ‘Descobrint L’Illa del Tresor’ a la Sala Gomis. D’altra banda, entre hui i demà es celebren alguns dels actes previs al cap de setmana gran de les Festes de Sant Antoni.

Hui, a partir de les 16.30 hores, al pati de La Niñez tindrà lloc l’eixida de la Marxa Solidària de Manos Unidas, on participaran representants de les diferents parròquies del municipi a través dels seus moviments juvenils.

Per a demà, diumenge 20 de gener, l’Oficina de Turisme ha organitzat, conjuntament amb La Sària Turisme, la ‘Ruta dels Personatges Il·lustres i Cases Senyorials’. Pel que fa a l’esport, l’Esset-Ontinet rebrà al Pavelló Municipal d’Esports d’Ontinyent el Club Bàsquet Marcelina en un encontre on està en joc, per als locals, mantenir la primera posició de la classificació.

Aquest cap de setmana tenen lloc alguns dels actes previs a la setmana gran de les Festes de Sant Antoni Abat. Durant el matí de hui, des de les 08.00 hores, es realitzarà la penjada de banderes que decoraran aquests dies els carrers de l’Ermiteta. A les 12.00 hores, les i els esportistes més menuts tenen una cita amb la cursa ‘V City Trail’, la qual es desenvoluparà pels carrers del barri.

Demà, a partir de les 11.00 hores, una traca i el vol de les campanes anunciaran el començament dels actes oficials. Una cercavila pels carrers del barri anunciarà el Pregó que tindrà lloc, a càrrec de Josep Lluís Belda i Sanchis, a les 12.00 hores. Amb el Dinar del Llumener es procedirà a fer entrega de les insígnies i els reconeixements als festers d’aquest 2019.

Respecte de la Programació Cultural d’Ontinyent, aquest diumenge arriba a l’escenari de la Sala Gomis l’espectacle ‘Descobrint l’Illa del Tresor’. A partir de les 18.00 hores la companyia JM Gestión Teatral-Màgic 6 presentarà el personatge de Robert, un xiquet malalt que passa la major part dels dies prostrat al llit de la seua fastuosa habitació. Les entrades tenen un cost de 6 i 5 euros, depenent de l’entrada general o amb descomptes.

Respecte de la ruta ‘Ruta dels Personatges Il·lustres i Cases Senyorials’, l’Oficina de Tuisme i La Sària han omplert les inscripcions per a l’itinerari que tindrà lloc demà a partir de les 11.30 hores des de la plaça de Sant Roc. Amb eixida des de la plaça, els assistents s’endinsaran pels carrerons i palaus per descobrir el passat de les famílies nobles que vivien a Ontinyent anys enrere.