Les tres alternatives que estudia l’ajuntament per a situar la futura seu de l’Escola Oficial d’Idiomes

El mes de febrer la visita del director general de Política Lingüística de la Generalitat, Rubén Trenzano, va concloure amb la tasca assignada de buscar un emplaçament definitiu per a l’Escola Oficial d’Idiomes. En aquell moment s’arribava a apuntar l’actual seu de la UNED com possible ubicació. No obstant això, les alternatives s’han anat desenvolupant cap a noves possibilitats. L’Ajuntament remena, actualment, tres alternatives perquè els estudis de llengües puguen tenir projecció de futur a la ciutat i exercisquen com a pol d’atracció cap a la comarca. Tots ells estan disposats en una línia que creua el centre d’Ontinyent.

El Regall


El solar de la part superior de la Plaça Major fa anys que espera una reurbanització en una àrea d’equipament de serveis. Des de la seua adquisició sempre es va pensar en aquest espai com a idoni per a albergar oficines i dependències municipals encara que no s’ha arribat a desplegar cap projecte concret. En aquest espai es podria construir un edifici de nova planta.

Banc de València


L’edifici és propietat de Caixa Ontinyent qui va pensar, en el seu moment, traslladar allí la seua seu central. També es va contemplar crear un centre cultural i, fins i tot, es va plantejar la possibilitat d’habitatges.

OTK


L’any 2008, fruit de la immigració, a Ontinyent s’arribaven a escolaritzar 452 alumnes aquell any. Des de feia cinc anys es pensava en la possibilitat de crear un nou col·legi a la ciutat i es va identificar l’espai que ocupava la OTK com un dels possibles emplaçaments, per això es va requalificar com a àrea d’equipament educatiu. Actualment, l’escolarització és de 275 alumnes.

Els tres emplaçaments possibles venen a reforçar la idea que Ontinyent necessita crear una Escola Oficial d’Idiomes amb autonomia i identitat pròpia.