Observen un exemplar jove de linx ibèric a Ontinyent

Estaven treballant en el camp en el terme d’Ontinyent i, de sobte, una cosa que aparentment semblava un gat es va acostar a ells. Tenien a tan sols uns metres a un linx ibèric i a penes podien creure’l.

Aquests testimoniatges estaven veient al primer exemplar de linx ibèric de la Comunitat Valenciana documentat. Es van posar en contacte amb persones ecologistes i coneixedors de l’entorn de la zona per a comunicar-los aquest fet insòlit i estirant del fil informatiu van donar amb la notícia: s’havia documentat la seua existència en la població pròxima de Villena, el mes de gener, per la qual cosa els especialistes dedueixen que es tracta del mateix exemplar.

Pel que s’ha publicat es tracta d’un mascle jove, per les mesures de les petjades, i a més no porta collaret radiotransmissor, per la qual cosa es dedueix que el felí podria haver arribat des d’algun dels nuclis poblacionals de Castella-la Manxa, on s’estan reintroduint exemplars en diferents punts de Ciudad Real i Montes de Toledo des de fa alguns anys perquè recuperen els seus territoris històrics en aquesta comunitat.

L’abundància de conills en aquesta zona a cavall entre València i Alacant i les condicions de l’entorn són propícies perquè el linx es puga instal·lar en ella. La preocupació és la seua supervivència en un futur perquè si és un sol exemplar perilla la seua continuïtat.