ATEVAL, l’Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, ha acollit aquest dijous a Ontinyent el 48é Simposium de l’Associació Espanyola de Químics i Coloristes Tèxtils AEQCT. La trobada, sota el lema ‘Textil: un mundo real’, ha convocat a un centenar de persones, 90 de manera presencial i la resta en línia, entre representants de la indústria química, de maquinària, tèxtil, centres tecnològics i d’investigació, d’universitat i estudiants.
El simposium ha obert un espai de diàleg en el qual s’han exposat els diferents avanços en matèria de sostenibilitat i investigació d’interés per al sector que s’estan duent a terme. En aquest marc, s’ha fet lliurament el 34é Premi de la AEQCT al Millor Estudi Tèxtil o Químic Tèxtil d’Aplicació a la Indústria, que ha recaigut en Emma Villalta Boza pel seu treball sobre recuperació de la cel·lulosa provinent de teixits polièster/cotó a partir de l’ús de líquids iònics. El guardó ha sigut entregat pel president de la AEQCT, Carlos Aguilar i l’empresa patrocinadora del premi, EAS, Escarré automatització i Serveis, SL.
El programa ha arrancat amb la presentació de projectes, investigacions i innovacions que s’estan duent a terme en els centres tecnològics o d’investigació, universitats o en la mateixa indústria, i que poden ser de gran interés. Amb aquesta proposta, es pretén al mateix temps reforçar els ponts entre els diferents actors del sector tèxtil.
D’altra banda, s’han presentat treballs de recerca/innovació en la ‘sessió de pòsters’, instal·lats en el hall d’ATEVAL.
A continuació, s’han donat a conéixer els treballs finalistes del 34é Premi de la AEQCT al Millor Estudi Tèxtil o Químic Tèxtil d’Aplicació a la Indústria. Una edició que ha destacat per la gran participació i l’alt nivell i interés dels treballs presentats. Els dos candidats triats pel jurat com a finalistes han tingut un espai de temps per a defensar el seu treball abans de l’elecció del guanyador.