Augmenta el dispositiu de control per tallar els robatoris

Davant l’augment de robatoris en vivendes del disseminat –però també a la zona urbana-, les forces de seguretat han decidit augmentar el control a la espera d’anar recavant la informació necessària per caçar els lladres, o bé al menys impedir que es tornen a produir assaltaments.

Òbviament, des dels cossos de seguretat no es vol informar del dispositiu concret que es du a terme per  tallar l’onada de robatoris, però si es reconeix, segons fonts oficials, que en tot cas s’ha doblat el control sogre els llocs afectats i altres. Segons fonts de l’Ajuntament d’Ontinyent, estan reforçant-se les mesures aportant un vehicle de patrulla en alguns casos, i sempre en col·laboració de la Guàrdia Civil, que es qui te potestat en les zones del disseminat.

MES ROBATORIS: PÓLVORA I HÈLIOS

Aquesta setmana s’han produir més assaltaments. Un d’ells al camí la Pólvora, ramal 17, la vesprada del dimarts al voltant de les 20:25hores, quan el propietari va rebre l’avís de l’alarma. En 10 minuts va aplegar la Guàrdia Civil, que al veure que ja no es trobaven els assaltants, va eixir en la seua recerca. A les dos hores van ornar a la vivenda, sense haver trobat els lladres, que havien entrat a la propietat trencant una finestra blindada, segons fonts properes al cas.

Altre cas fou el dilluns a les 22h. quan un propietari també alertat per l’alarma, va avisar la policia. Havien entrat a sa casa al forçar una finestra. Van robar alguns objectes i un rellotge.

LA GUÀRDIA CIVIL DEMANA AJUDA

Davant aquestes situacions, que ja s’estenen en el temps, les pròpies autoritats volen fer arribar els ciutadans la necessitat de que hi haja col·laboració amb els membres de seguretat. Es tracta d’aportar qualsevol dada que puga oferir informació.

ELS VEÏNS S’ORGANITZEN

Els veïns estan “farts”. Aquesta vegada ha sigut una vivenda l’afectada, però les anteriors setmanes han entrat a robar en, al menys, quatre més de la mateixa zona. D’aquesta manera, davant l’atipament dels propietaris, s’ha pres una primera decisió que por dur una més contundent. La primera es crear el seu propi “sistema de control”, que suposa obrir un grup de WhatsApp mitjançant el qual, davant qualsevol incidència, dubte o sospita, s’envia una informació per què tots estiguen alerta i avisen, en cas necessari, la Guàrdia Civil.

Però aquest és el primer pas, perquè el següent es crear una plataforma veïnal per fer-se sentir i tenir més pes a l’hora de mantenir una relació més fluida i clara amb l’administració, tant en el cas dels membres de seguretat nacionals, com amb l’Ajuntament i altres col·lectius.

UN ROBATORI DE MATINADA EN UN BAR

A la matinada del dijous al divendres, un bar del barri de Sant Josep va patir un assalt. Els fets es van produir a les dos de la matinada, quan un o diversos individus –s’investiguen els fets- van entrar obrint la porta principal fent palanca. Van sostraure els diners de les màquines tragaperras, segons fonts oficials.

ENTREN A UNA PROPIETAT I TROBEN LA FILLA DINS

El Camí dels Presos també és objectiu dels lladres. Fa uns dies, a una propietat d’aquesta zona, tres individus amb passamuntanyes van entrar a una vivenda i van trobar la filla dels propietaris dins.

La jove, que era sola perquè els pares acabaven de marxar, segons les fonts consultades, es va trobar dins de la casa amb els tres lladres, qui van dir que no li farien res, però que estiguera queta mentre buscaven objectes de valor i diners.