Barrera per evitar que salte el bou; serà suficient?

Durant aquesta setmana s’ha ultimat el dispositiu al llarg del recorregut del Bou en Corda que celebra Ontinyent des de hui divendres fins el diumenge. Entre les mesures de seguretat que s’han instal·lat cal destacar la nova barrera que s’ha col·locat en la corba del Camí dels Carros, que pretén evitar que es torne a reproduir l’escena del passat 29 d’abril quan un bou va saltar directament per damunt de la barana de pedra i va anar a parar baix, amb un desnivell superior als 10 metres d’altura.

L’empalitzada que s’ha instal·lat ara, a l’entrada del Pont Vell, situada baix de la torreta dedicada a la Mare de Déu d’Agres, té 8 punts d’anclatge de ferro sobre el paviment. La barrera, de fusta, té una longitud de set metres i una alçada de tres, aproximadament. Cobreix la zona on va tindre lloc el salt de l’animal dins de la celebració del Bou de les Penyes.

Anteriorment, en la història recent, també cal anotar dos bots significatius. Un d’ells es va registrar enmig del Pont Vell, quan el bou va enfilar cap a un veí que tractava d’amagar-se darrere d’una farola i es va precipitar sobre el llit del riu Clariano. Altre, anys després, va tindre lloc en un dels barranquets de la Cantereria, amb una altura menys considerable.