Bocairent aprova el pressupost 2022 amb els vots del PSOE, l’abstenció de Compromís i el no del PP

El Ple de l’Ajuntament, en sessió extraordinària celebrada el passat 30 de desembre, va aprovar el pressupost municipal per a 2022, amb els vots favorables del PSPV-PSOE, l’abstenció de Compromís i el vot en contra del PP. Els comptes per al nou exercici ascendeixen a 894.600 euros per al Patronat Municipal de la Residència de la Tercera Edat i a 3.191.381,79 en el cas de l’Ajuntament.

Segons explica Vicent Silvestre, regidor de Recursos Econòmics, “les xifres totals són molt semblants a les del 2021 perquè hem optat per una previsió d’ingressos prudent, atenent l’escenari canviant que imposa la crisi sanitària de la Covid-19, i perquè no augmentem cap impost, taxa o preu públic”.

D’altra banda, el regidor de Recursos Econòmics, destacava les “novetats” que inclouen els nous comptes municipals. La primera és la de les partides vinculades a la millora de serveis i infraestructures; en aquest sentit, es destinaran 90.000 euros per a la renovació de clavegueram i 25.000 euros per al tractament integral de la piscina gran.

La segona novetat és l’augment de les subvencions nominatives a entitats de l’àmbit social, expliquen des del consistori. D’aquesta manera, AFAB Bocairent, que atén les persones amb alzheimer o amb altres malalties degeneratives, serà la beneficiària principal amb una assignació que s’incrementa 5.000 euros fins als 20.000 euros totals.

La tercera novetat és l’aplicació de les mesures de foment de l’activitat econòmica que s’han posat en marxa recentment i que ara es consoliden en el nou pressupost. Entre altres, el Xec de Benvinguda, un val per a famílies amb nous membres que cal consumir en establiments locals; la convocatòria municipal per a suport a empreses o persones autònomes en actiu, i les ajudes econòmiques per a emprenedores i emprenedors al municipi.

Així i tot, el pressupost municipal per a 2022 també consolida partides importants en els últims exercicis, com ara els 60.000 euros per al programa d’ajudes a la rehabilitació de vivendes al Barri Medieval de Bocairent, o fa créixer la despesa en sanitat o educació. “Sabem que haurem de fer com hem fet sempre: treballar dia a dia per a fer créixer els comptes de l’Ajuntament amb aportacions d’altres administracions mitjançant subvencions i finançament de projectes”, conclou el regidor de Recursos Econòmics”, conclou Vicent Silvestre.