Bocairent inicia la contractació de les obres de rehabilitació del Palau Baró de Casanova

La setmana passada, l’Ajuntament de Bocairent va iniciar el procediment administratiu per a la contractació de les obres de rehabilitació del Palau Baró de Casanova. En concret, l’actuació preveu intervenir en la coberta i en els elements patrimonials exteriors d’aquesta casa senyorial de finals del segle XVIII o principis del XIX situada en la plaça del Regne.
“L’estat avançat de deterioració va fer que l’actuació fora una prioritat per a l’equip de govern”, afirma José Vicente Sanz. En aquest sentit, el regidor d’Obres indica que l’Ajuntament ha fet l’esforç econòmic de redactar el projecte de rehabilitació i, a més, aconseguir el finançament per a aquestes intervencions. “És un primer pas importantíssim per a fer realitat l’objectiu final: recuperar l’ús del palau i convertir-lo en espai sociocultural per al veïnat”, afirma Sanz.
La licitació, que ara s’ha iniciat i que conclourà el pròxim 25 d’abril, compta amb un import de 210.016,21 euros, dels quals 150.000 euros provenen de la subvenció concedida per la Presidència de la Generalitat en el marc de la convocatòria per a promoure la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni. Els 60.016,21 euros restants són de fons propis del consistori.
“Tant la consecució de l’ajuda de la Generalitat com l’import de l’aportació municipal mostren l’esforç de l’Ajuntament per a obtenir posar en marxa el projecte, que era un dels grans objectius de la legislatura”, assenyala el regidor d’Obres. A més, l’edil confia que l’execució puga començar al més prompte possible, ja que ha d’estar acabada com a màxim l’1 d’octubre de 2023.