Bocairent rebrà la major subvenció feta fins al moment per a fomentar el seu turisme

El pressupost anual de Bocairent ronda els 3 milions d’euros. Tanmateix, el dimarts, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme feia públic que adjudicarà a la joia turística de la nostra comarca una dotació econòmica d’1,5 milions d’euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Acostumats a rebre ajudes directes que oscil·len entre els 36.000 i els 40.000 euros, la subvenció concedida d’ara és la major que s’ha rebut fins al moment.

¿En què es van a destinar els 1,5 milions d’euros? És una idea molt definida: “apostar pel turisme de qualitat”, explica el que era fins a la setmana passada regidor, José María Beneyto. “En impulsar actuacions que redunden en un increment del PIB de Bocairent, perquè el turisme continue sent un complement important per a la indústria”.

En tres anys

La subvenció es correspon amb el pla “que s’ha treballat des de dins de la casa, ja que ha sigut el mateix Ajuntament el que ho ha presentat, sense necessitat de consultora externa” i que comprén una sèrie d’actuacions enquadrades en quatre eixos distints. Aquest pla s’aplicarà els anys 2022 i 2024 rebent 520.000 euros el primer any i després 798.000 euros i 182.000 euros, respectivament.

Els quatre eixos

En aquest trienni, Bocairent anirà desenvolupant els quatre eixos sobre els quals se sustenta aquest pla presentat davant el Ministeri. El primer eix engloba actuacions emmarcades dins de l’epígraf dedicat a la transició verda i sostenible. Posar en valor el patrimoni hidràulic del municipi; potenciar els horts perimetrals al barri medieval o crear un aparcament que done servei al centre de la població.

En el segon eix, sobre millora i eficiència energètica, es plantegen iniciatives com la implantació d’un sistema de lloguer de bicicletes elèctriques; la renovació de la il·luminació ornamental del barri medieval o la reforma de la plaça Joan de Joanes.

El tercer eix, que se centra en la digitalització, proposa la senyalització digital de senders o la creació d’un portal virtual del barri medieval, entre altres. Finalment, el quart eix enfoca les seues activitats a incrementar la competitivitat i en aquest apartat hi ha iniciatives tan diverses que van des de l’increment del mobiliari urbà al voltant de monuments turístics fins a la potenciació del factor humà o la promoció de Bocairent com a destinació turística i segur.