Caixa Ontinyent prioritza finançar empreses i famílies per superar la crisi del coronavirus

L’única caixa valenciana i una de les dos que restes al territori espanyol, Caixa Ontinyent, ha aprovat els seus comptes de 2019 després de celebrar l’assemblea general ordinària amb assistència de 33 dels 46 membres que la conformen, és a dir, el 71,74% dels seus consellers generals. Els resultats mostren un benefici, abans d’impostos, de 7,6 milions d’euros. Després del pagament d’impostos, als quals es destina 1,7 milions d’euros, el benefici net se situa en 5,9 milions d’euros, un 9,81% inferior al del 2018.

Entre les línies d’actuació per a aquest complicat 2020, es pretén impulsar l’activitat econòmica de les comarques centrals valencianes possibilitant un finançament adequat que permeta a les empreses i famílies afrontar la situació actual marcada per la crisi sanitària i econòmica que deixa la pandèmia del coronavirus i quedar en la millor posició possible per a una pròxima recuperació de la zona.

Quant a Obra Social, els resultats de 2019, juntament amb altres romanents, recuperacions i ingressos permeten un pressupost, per al 2020, de 1,5 milions d’euros. Enguany es consolidarà la Fundació Caixa Ontinyent, amb dues activitats bàsiques: reorientar el programa d’educació financera atenent les circumstàncies actuals (cursos online per a professors, webinars, APP de contes infantils i vídeos divulgatius) i el Mont de Pietat, inaugurat el passat dia 27. A més, es mantindran els programes establits: centres implantats, publicacions, col·laboració amb col·lectius, presència en Campus i gestió de fundacions participades.