Cáritas i Ajuntament distribueixen 104 quilos de carn a 20 famílies

Cáritas atén en Ontinyent a diverses famílies amb una situació de vulnerabilitat. Les necessitats d’aquestes persones durant aquesta crisi sanitària, i amb les conseqüències econòmiques que d’aquesta es deriven, poden veure’s agreujades.

Per això, certs establiments d’alimentació han pensat en aquestes famílies i han volgut posar el seu granet de sorra. És el cas de Mercadona. La cadena de supermercats es va posar en contacte amb Cáritas en Ontinyent per fer una donació de 104 quilos de carn, concretament d’embotit i companatge, així com formatge.

D’aquesta manera, Cáritas va el·laborar un llistat de 20 famílies, a les que normalment atén aquesta entitat, i que necessiten durant la pandèmia una atenció especial. Per a les qüestions logístiques i de repartiment, s’ha comptat amb l’Ajuntament d’Ontinyent.

 

Els Serveis Socials atenen a 1.000 persones

L’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ontinyent ha atés a més de 1000 persones individuals i famílies des del passat 13 de març i fins el 3 d’abril, a les que s’ha prestat més de 4.000 serveis que inclouen alimentació, atenció psicològica, trasllat a centres sanitaris o ajuda domiciliària de diversos tipus.

s’han prestat ajudes de primera necessitat a 569 famílies i persones individuals de dotació alimentària, incloent el manteniment de les 286 que venien prestant-se, altres 59 de noves, i 215 del nou servei de menjar a casa per a menors en situació de vulnerabilitat, que també inclouen 9 casos a adults en situació de necessitat derivada de la crisi del coronavirus. A més a més, al voltant de 300 persones diferents han fet ús dels diversos serveis d’atenció telefònica posat en marxa per l’Ajuntament per donar atenció psicològica a la ciutadania en general, fer la compra a persones majors o amb mobilitat reduïda i fer trasllats a centres sanitaris.

A estes persones cal afegir les 87 persones o famílies als que se’ls presta un especial Servei d’Atenció Domiciliària per les seues característiques, a les que es presta ajuda en aspectes com les tasques de la llar, suport psicosocial, gestions sanitàries i econòmiques, higiene personal, o compres, entre d’altres. Igualment es manté el seguiment i atenció telefònica a 137 persones usuàries de centres específics com el Centre Ocupacional, el Centre de Dia de Discapacitats, el Centre de Menors El Rogle o els menors amb mesures judicials en medi obert. A més a més, també es s’atén a les necessitats específiques de tres dones que pateixen les conseqüències de casos de violència de gènere.