Carles Fenollosa presenta ‘Irreductibles’ al club de lectura Barataria

Demà divendres, 12 d’abril, el saló d’actes de l’IES Jaume I, a les 19.00 hores, acull la presentació de l’assaig ‘Irreductibles. Una història de la llengua i de la literatura dels valencians’, de Carles Fenollosa, doctor en filologia per la Universitat de València, professor, escriptor i guanyador del Premi València Nova d’Assaig per ‘Víctor Iranzo, poeta de la Renaixença’ i del Premi Lletraferit de Novel·la per ‘Narcís o l’onanisme’.

Una activitat organitzada pel club Tertúlia Literària Barataria, d’una obra que fa una repassada “panoràmica, irònica i provocadora de la història de la llengua, des de la creació del Regne de València, al segle XIII, fins als nostres dies, amb una perspectiva valenciana”, explica el prologuista Vicent Baydal.

Un llibre que no deixa indiferent i que és una crítica clara “a la deriva sociolingüística posterior a la Transició i que planteja una disjuntiva evident: apostar per la modernitat de la llengua amb la implicació sociopolítica o continuar amb el procés de substitució lingüística”.

La presentació anirà a càrrec del professor Paco Company.