fbpx

Celebraran cercaviles simultànies als barris pel 9 d’Octubre

La celebració del 9 d’octubre a Ontinyent inclourà fins a quatre cercaviles simultanis als diferents barris de la ciutat, en substitució de la processó cívica que acompanyava les autoritats des de la Plaça Major fins al Palau de La Vila. És una de les principals novetats de la programació prevista per a la celebració de la festa dels valencians i valencianes a la capital de La Vall d’Albaida, que era presentada hui en roda de premsa per la regidora de Festes, Àngels Muñoz, i el regidor de Cultura, Àlex Borrell.

Muñoz explicava que “volem que l’inconvenient que suposa no poder reunir a la ciutadania massivament es convertisca en un avantatge per poder traslladar la celebració a tots els barris, mantenint per tant la participació dels col·lectius que tradicionalment ens acompanyen i donant-li una nova dimensió, tot sempre de forma adaptada a la situació que estem vivint, i complint amb les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries”, manifestava.

Borrell, per la seua banda, destacava la varietat i diversitat de les accions previstes en una data “molt vinculada a la cultura, accions en les quals a més hem aconseguit que les entitats que anaven participant no sols no deixen de fer-ho, sinó que tinguen un protagonisme especial”, assenyalava. Tant Muñoz com Borrell coincidien en destacar la importància “d’estar al costat i donar suport al món de la cultura en uns moments difícils com els actuals, per tal que ningú es quede pel camí per raó de la pandèmia”, manifestaven.

Abans del 9 d’Octubre, la programació s’iniciarà aquest mateix divendres, 2 d’octubre, a les 19:30 hores, tindrà lloc la presentació del llibre “Un passeig per Ontinyent”, coordinat pel Cronista Oficial de la ciutat, Alfred Bernabeu, que servirà com a cloenda de la celebració del 775 aniversari d’Ontinyent com a Vila Reial, que s’iniciava justament el 9 d’Octubre de l’any passat.

Dissabte 3 d’octubre a les 18:30 hores, també al Palau de La Vila, hi haurà un concert del grup de xirimiters i tabaleters “El Regall”; i diumenge a la Sala Gomis es representarà l’espectacle de Dansa “Lú” a la Sala Gomis, en dues sessions a les 18:00 i les 19:30 hores, amb aforament màxim de 75 persones per sessió, podent adquirir-se ja entrades a la web de Caixa Ontinyent. Dijous dia 8 hi haurà també altre acte cultural al Teatre Echegaray, en aquest cas un concert d’Andreu Valor titulat “Insurrecte”, també amb entrades a la venda a la mateixa plataforma i aforament limitat.

La jornada central de celebracions, el 9 d’octubre, els actes institucionals començaran a les 10:30 hores a la Sala Gomis amb la representació del ball de l’Àguila” a càrrec de l’Associació de Gegants i Cabets acompanyats pel grup de percussió i dolçaines “La Colla”. A la mateixa Sala Gomis tindrà lloc a les 11:00 hores el Ple Extraordinari del 9 d’octubre, al que d’acord amb el protocol COVID sols es podrà accedir presencialment amb invitació prèvia, i que serà retransmés en directe per les xarxes socials municipals i Comarcal TV. Tot seguit, a les 12:00 hores, tindran lloc els 4 cercaviles simultanis als barris de la ciutat, a càrrec del grup de percussió i dolçaines La Colla al barri de Sant Josep; el grup de xirimiters i tabaleters “El Regall” al barri de Sant Antoni; el grup de percussió i dolçaina El Raval al barri de Sant Rafel; i el grup de música Menestrils al barri del Llombo.

Ja de vesprada, hi haurà balls populars a les 19:00 hores a la plaça de l’Ajuntament amb el Grup de Danses d’Ontinyent; i el concert “Una nit a la Sarsuela” a les 20:30 hores a la plaça de Sant Domingo amb la secció de percussió de la SUAM d’Ontinyent. Posteriorment a la data del 9 d’octubre hi haurà noves activitats: un concert de la Banda Simfònica d’Ontinyent a les 11:00 hores de diumenge dia 11 a la Sala Gomis; i en la mateixa jornada, a les 11:30 hores i al Trinquet del Poliesportiu, una partida de Pilota Valenciana inclosa en la Copa 2 Professional de la Diputació de València, en la coordinació de la qual Àngels Muñoz agraïa el treball del regidor d’Esports, Óscar Borrell. A la partida, figures del raspall com Pablo i Nestor contra l’ontinyentí Iván i Ibiza. La jornada de pilota començarà abans, a les 10:00 hores, amb una matinal per a xiquets i xiquetes al mateix trinquet.