Polítics i sindicats demanen millores per a la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi

Les deficiències de la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi continuen donant de parlar. Tant que ha aconseguit que tots els grups polítics presents en Les Corts Valencianes, inclosos els diputats no adscrits, s’hagen posat d’acord i hagen votat a favor de la proposta de Compromís per a exigir el restabliment de la freqüència de trens i l’execució de les obres de modernització de la línia, ja que encara no s’ha restablit la freqüència de pas anterior a la pandèmia. Durant el primer estat d’alarma es va reduir a la meitat el servei. Mesos després, només es va aconseguir un viatge més per cada sentit, amb la promesa d’Adif d’anar recuperant progressivament la freqüència fins a temps anteriors a la Covid-19. Una cosa que encara no ha ocorregut.

Abandonament

L’encarregat de defensar la proposta de Compromís era el diputat en Les Corts Jesús Pla. “Tenim una línia històricament maltractada per l’administració de l’Estat, envellida i amb grans deficiències estructurals”, explica. Pla insistia que “la línia de Xàtiva-Ontinyent-Alcoi és considerada com la més lenta de l’Estat espanyol […] Un ciutadà d’Alcoi tarda més a anar a València des de la seua ciutat amb tren, que a anar des de València a Madrid en AVE”. I recorda el ciclista que en 2014 ja va denunciar aquesta situació viatjant amb bici des d’Alcoi fins a València i aconseguint arribar 11 minuts abans que el tren. “Tenim un servei com el de la dècada dels 80”, denuncia Pla en declaracions a aquest periòdic.

Concentració

Amb aquest motiu, CGT, Indignats amb Renfe i la Plataforma de usuàries del tren valencià convocaven una concentració en l’Estació del Nord, en la qual participaven tant usuaris com personal treballador. Ho feien amb l’objectiu d’exigir el restabliment del servei ferroviari anterior a la pandèmia; l’augment de la plantilla, evitant la supressió de trens per falta de personal, vehicles o manteniment; fomentar la intermodalitat i millorar el servei per a persones amb mobilitat reduïda; o la substitució dels vehicles, tenint en compte paràmetres de confort i sostenibilitat, entre altres demandes.