Comença a nevar al voltant d’Ontinyent

Foto: Miguel Àngel Guarner.


En el nucli urbà encara no s’ha deixat veure, però els primers flocs de neu ja han arribat als voltants d’Ontinyent. A última hora del matí la zona de Fuset i el Portitxol es cobria de blanc i ja està nevant a Bocairent i Banyeres de Mariola.

Filomena ha arribat amb força, i es nota a la temperatura que la neu està prop. Segons les previsions d’AEMET a partir de les 19.00 hores la precipitació podria passar d’aigua a neu. Cal recordar que el Servei d’Emergències de la Generalitat Valenciana ha decretat la preemergencia nivell taronja per nevades en la nostra zona.

Per tal de minimitzar el possible impacte d’aquest, l’Ajuntament d’Ontinyent ha preparat un dispositiu especial. En concret compten amb 10.000 quilos de sal per desfer el gel o la neu, així com màquines per a distribuir-la i quatre retroexcavadores per a retirar fang o neu, i que en cas de necessitat actuarien a les rodalies de llocs d’especial importància com l’hospital, els centres de salut o els accessos a la ciutat. A més, s’ha mobilitzat a aproximadament 25 persones de la brigada d’obres municipal, per si fora necessària la seua actuació.

Així mateix, com a accions preventives des del Departament de Serveis Municipals s’ha realitzat una neteja generalitzada de trapes a diversos punts del nucli urbà susceptibles de sofrir inundacions com són el carrer d’Enric Valor, Pintor Segrelles, la zona del Barranquet o l’avinguda del Tèxtil. Així mateix, des d’aquest dimarts 5 de gener en les zones més ombrienques de la ciutat s’ha estan tirant sal.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha instat a la ciutadania a seguir les recomanacions establertes per aquest tipus de situacions en l’apartat d’Informació al ciutadà de la web www.112cv.gva.es, i es recordava que les recomanacions i anuncis que faça l’Ajuntament seran comunicats a través dels canals oficials.