Comença la compra de les cases de la Cantereria

El compromís de comprar les cases de la zona inundable de la Cantereria s’estan començant a materialitzar en fets. Aquesta mateixa setmana, la Junta de Govern Local aprovava la primera oferta de venda a favor de l’Ajuntament, d’un dels immobles de la Cantereria. Es tracta de la primera compravenda, però segons expliquen des del Govern d’Ontinyent, “ja hi ha set més que compten amb el beneplàcit del departament de contractacions, mancant que els propietaris aporten certa documentació requerida”, apunten i que en el seu conjunt estan valorades en 143.200 euros. A més hi ha altres 12 que han acceptat l’oferta municipal, encara que encara estan a l’espera de ser avaluades per contractacions. En aquest cas, estan taxades en 250.000 euros.

En total, tal com apunten des del consistori, els habitatges que es troben en aquesta zona inundable són 44 i, en total, s’han valorat en 950.000 euros, amb una mitjana de 22.000 euros, que dependrà en cada cas dels metres de la casa i de les seues condicions. De moment, l’Ajuntament ha notificat 35 expedients per a adquirir els habitatges als veïns, que disposen de 20 dies per a contestar si accepten.

 

EL CAS D’ONTINYENT COM A EXEMPLE

No sols els mitjans de comunicació forans han posat l’ull informatiu en la reconversió de la Cantereria d’Ontinyent d’habitatges a zona verda. Aquesta mateixa setmana la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, destacava la decisió “valenta” de l’alcalde d’Ontinyent per reurbanitzar la Cantereria. Jorge Rodríguez agraeix les paraules de la ministra perquè “no va ser una decisió fàcil, però és necessària per a garantir la seguretat del veïnat”. La ministra de Transició Ecològica i 4a vicepresidenta del Govern d’Espanya destacava aquest gest a Ontinyent, durant la Comissió de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, així com en una entrevista que oferia sobre aquest tema en Ràdio Nacional.
L’alcalde incideix en què “a Ontinyent, estem compromesos en la lluita contra el canvi climàtic i continuarem impulsant mesures que permeten millorar la vida dels nostres veïns i veïnes”. Ribera es pronunciava també en aquesta línia, en assegurar que la compra dels habitatges més exposats permetrà “una retirada, per raons de seguretat, de la primera línia d’habitatges que limita amb el riu” i incidia en què “aquest projecte arriba després de veure la recurrència dels temporals, que abans
eren cada molt temps però que ara lamentablement cada vegada es produeixen amb major freqüència”. En les seues intervencions la ministra es referia a la ciutat com Ontinyent, fet que se li ha advertit des de la capital de la Vall d’Albaida.