Compromís reclama al regidor d’Educació que convoque el Consell Escolar d’Ontinyent per tractar la “Llei Rovira”

Aquest dimarts, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat un prec dirigit al regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Ferran Gandia, en el qual se li reclama la convocatòria urgent d’una sessió extraordinària del Consell Escolar Municipal, a fi de tractar i expressar la posició del Consell Escolar respecte a la Llei de Llibertat Educativa promulgada per la Generalitat Valenciana, coneguda com a “Llei Rovira”.

El portaveu valencianista i cap de l’oposició, Nico Calabuig, ha destacat que molts municipis valencians han convocat Consells Escolars Municipals extraordinaris per tractar la qüestió, mentre a Ontinyent encara no s’ha fet, tot i les peticions de diferents membres per fixar la posició d’aquest òrgan sobre l’esmentada llei.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “és necessari que el Consell Escolar Municipal puga expressar la seua postura sobre la Llei de Llibertat Educativa, que va ser desenvolupada i aprovada pel Partit Popular i Vox dins el govern de la Generalitat Valenciana.

Aquesta llei resulta molt lesiva en diferents aspectes, i un dels més evidents és la restricció a la llibertat d’aprenentatge en valencià, vulnerant els drets lingüístics de les persones valencianoparlants i el mandat constitucional i estatutari”.

“Davant aquesta situació, és fonamental que el màxim òrgan de representació del món educatiu a Ontinyent, el Consell Escolar Municipal, puga expressar la seua posició al respecte, tal com han demanat diversos membres en anteriors reunions. Molts municipis valencians han fet ja aquest pas, a través de la convocatòria de sessions extraordinàries del Consell Escolar.

El senyor Ferran Gandia, com a regidor d’Educació, té la capacitat de convocar l’òrgan. Per això hem presentat aquest prec, demanant una convocatòria urgent al respecte que garantisca la participació de la comunitat educativa de la nostra ciutat en relació amb aquest canvi legislatiu tan negatiu”, ha explicat el portaveu.

Nico Calabuig ha conclòs remarcant que “els poders públics, també en l’àmbit municipal, han de vetllar per la protecció i promoció del valencià, i això es fa de moltes maneres.

Una d’elles és la defensa de la llengua en l’àmbit educatiu, a través de la reivindicació de l’ensenyament en valencià, i també donant veu al Consell Escolar Municipal, perquè expresse de manera formal la seua posició respecte d’aquesta llei educativa que el Partit Popular i Vox han desenvolupat en contra de la nostra llengua. Esperem que el govern municipal d’Ens Uneix estiga a l’altura de la seua responsabilitat”.