Compromís treballa les propostes per una nova política sociosanitària a Ontinyent amb les entitats del sector

Aquest dilluns se celebrava a la Seu de Compromís per Ontinyent una reunió de treball entre el candidat a l’Alcaldia, Nico Calabuig, els Números 2, 3, 4 i 12 de la Candidatura, M. Àngels Moreno, Gabriel Portero, Helena Gandia i Javi Ferri, i nombroses entitats sociosanitàries de la ciutat. La trobada servia per a fer balanç de la situació actual i identificar diferents necessitats urgents en l’àmbit municipal per a incorporar-les al programa electoral, com la recuperació de la Regidoria de Sanitat, un contacte més constant i fluid entre l’Ajuntament i les entitats, la reactivació del Consell de l’àmbit sociosanitari, més campanyes de sensibilització sobre la promoció de la salut i la inclusió, així com la permanència i increment dels serveis sanitaris a Ontinyent.

A la reunió assistien les entitats Inclou-TEA, ADIEM, Parkinson Benicadell, Fundació Trèvol, Muntis Oci Personalitzat, l’Associació de Malalts Cardíacs i Anticoagulants (AMCA), i l’Associació de Donants de Sang ‘San Vicente de Paúl’.

En paraules del candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent i portaveu municipal de Compromís, Nico Calabuig, “aquesta trobada ens ha permés constatar que en la pròxima legislatura és urgent recuperar una Regidoria de Sanitat i Salut Pública a Ontinyent, capaç d’actuar com a vertadera interlocutora amb les entitats sociosanitàries de la ciutat, i donar-los el seu suport en la tasca tan valuosa que realitzen pel bé comú. Actualment, les entitats se senten soles moltes vegades de cara a reivindicar les seues necessitats o presentar els seus projectes davant les diferents Administracions. Açò ha de canviar. La Regidoria ha de ser la referència, l’espai de proximitat que permeta escoltar, oferir ajuda personalitzada i coordinar les demandes i propostes de les entitats. A més, ha de tindre una connexió absoluta amb la Regidoria de Benestar Social, per a permetre aquest major impuls a l’àmbit sociosanitari”.

“Comptar amb aquesta Regidoria i dotar-la de contingut i recursos suficients també ajudaria a millorar el funcionament d’altres espais de diàleg i l’impuls d’accions i campanyes. Les entitats lamenten que el Consell Municipal que reuneix a les entitats sociosanitàries d’Ontinyent no estiga actiu a hores d’ara. Aquest espai, entés com un vertader entorn de diàleg, tindria un paper fonamental per a organitzar les necessitats del sector i donar-los resposta. Així mateix, tant la nostra candidatura com les entitats coincidim en la necessitat de desenvolupar polítiques municipals amb una mirada inclusiva i accessible en tots els àmbits, així com campanyes de sensibilització molt més constants i ambicioses sobre la promoció de la salut, i la inclusió real i efectiva en els diferents àmbits de la vida”, ha exposat Calabuig.

La Número 4 de la Candidatura i portaveu de Sanitat de Compromís per Ontinyent, Helena Gandia, ha subratllat que “també és fonamental continuar reivindicant, i treballant de manera constant, les necessitats d’Ontinyent i la Vall d’Albaida en matèria de serveis sanitaris, més encara amb la finalització del Nou Hospital. Per una banda, cal que treballem conjuntament per una millora de l’atenció, i la recuperació de tots aquells serveis que s’han prestat a la ciutat. Per altra, és necessari aprofundir en diferents mesures que permeten a l’arribada de més especialitats i serveis, a través dels incentius econòmics, la clarificació de places i altres decisions negociades amb la Conselleria de Sanitat. En aquest punt també és clau una Regidoria de Sanitat dedicada a treballar cada dia en aquests objectius”.

Gandia també ha assenyalat que “volem valorar la gran tasca que realitzen les entitats del teixit sociosanitari d’Ontinyent. Totes elles necessiten un major suport i impuls municipal, i açò es pot fer de moltes maneres. Una d’elles és facilitant, amb l’assistència tècnica que siga necessària, la gestió de subvencions i altres ajudes que puguen sol·licitar a l’Ajuntament o altres Administracions. Per altra banda, les entitats han de sentir-se sempre acompanyades per l’Ajuntament en les seues reivindicacions, en la presentació dels seus projectes o qualsevol altre context”.

“Agraïm a totes les entitats la seua participació en aquesta reunió tan productiva. Hi ha un treball molt gran a fer en l’àmbit sociosanitari de la nostra ciutat, a causa de la inacció i la deixadesa de l’actual majoria absoluta de l’Ajuntament en algunes qüestions bàsiques de gestió municipal. Hem pres nota de totes les demandes i situacions que ens han exposat les entitats, i ens hem compromés a treballar-les des del pròxim Govern d’Ontinyent”, ha conclòs Helena Gandia.