Conselleria autoritza Moros i Cristians en batalló i amb mascareta

La Conselleria de Sanitat ha donat ja una resposta a la UNDEF sobre la petició que l’entitat havia realitzat per tal d’aclarir com es poden fer Festes de Moros i Cristians a partir d’ara “i fins a que acabe l’any 2021”, segons puntualitza la presidenta Pepa Prats. Conselleria ha traslladat un protocol que, entre d’altres, autoritza a organitzar Entrades però només desfilant en batalló i deixant una distància de metre i mig entre els participants. En cap cas en esquadra.

A més tots els participants, i també el públic assistent, haurà de portar mascareta, encara que els actes siguen a l’aire lliure. Els músics hauran de situar-se a una distància mínima de dos metres darrere dels festers.

També s’autoritzen Ambaixades encara que han de representar-se amb els assistents asseguts en cadires amb la corresponent distància de seguretat. Tots amb mascareta excepte els oradors que hauran d’estar separats dos metres de la resta de participants.

Per als actes a les seus de les comparses s’haurà de seguir el mateix protocol que en la resta d’hosteleria. En el cas dels exteriors, si s’han d’instal·lar carpes no podran estar tancades pels laterals.