Conselleria reafirma el compromís de recuperar el servei de diàlisi a Ontinyent

El conseller de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Marciano Gómez, ha informat a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, de la licitació d’obres per valor de 8,6 milions d’euros per a l’equipament del nou hospital de la ciutat. Així es coneixia després d’una reunió mantinguda a València entre totes dues autoritats, en la que també participaven la regidora de Sanitat, Paula Soler, i el director general de Gestió Econòmica de la Conselleria, Pedro Manuel López. “Ha estat una reunió d’allò més positiva on hem rebut de primera mà molt bones notícies i detalls de la marxa de les obres de l’Hospital”, assenyalava l’alcalde.

El conseller de Sanitat reiterava a l’alcalde el compromís de la implantació del servei de diàlisi a Ontinyent, i posava com a data prevista de finalització de totes les obres el tercer trimestre de 2024. Per altra banda, Marciano Gómez anunciava a Jorge Rodríguez la seua intenció per tornar a visitar l’Hospital, previsiblement a principis del pròxim any, i de seguir de prop de l’evolució de les obres i contractacions prèvies a la posada en marxa del centre sanitari.

En concret, Gómez confirmava a Rodríguez que aquesta mateixa setmana es publica per import de 6,9 milions la licitació de tot un seguit d’equipament fonamental per a la posada en marxa de l’Hospital, en concret les “sales blanques” (espais on es manipulen productes o materials de treball que han d’estar protegits dels microorganismes del medi ambient), els quiròfans, la sala d’esterilització, cafeteria i cuina. “Són espais essencials per a l’hospital, que durant la visita que vam fer amb el president de la Generalitat Carlos Mazón en agost vam comprovar que no sols no estaven en marxa, sinó ni tan sols licitats”. A més a més, s’ha licitat en els últims dies un altre paquet d’equipament per un muntant d’1,7 milions d’euros, per a aparells de diagnòstic com electrocardiograma, aparells d’oftalmologia, odontologia, colposcòpia, endoscòpia, otorrinolaringologia i instrumental divers. En total, 8,6 milions d’euros.

Cal recordar que en la visita d’agost es va constatar l’estat de l’Hospital i les obres pendents al mateix, paralitzades durant 3 mesos, i que el màxim representant autonòmic es va comprometre a reactivar ràpidament. El mateix mes d’agost es produïa d’una reunió extraordinària i urgent del Consell Jurídic Consultiu per emetre un dictamen que permetera reprendre les obres, que es tornaven a posar en marxa el passat 4 de setembre. Marciano Gómez confirmava a Jorge Rodríguez el compliment dels terminis previstos per a les actuacions que estan ara en execució, una inversió de 3,7 milions d’euros per dotar al centre d’una ressonància magnètica i modificar la segona planta del centre sanitari.