Creixen un 30%, en 4 anys, els usuaris del centre de dia d’alzheimer

L’associació de familiars, amics i amigues de malalts i malaltes d’Alzheimer i altres demències d’Ontinyent ha celebrat la seua assemblea anual de socis en la qual s’ha pres el pols a l’estat de la malaltia en la ciutat i s’ha posat sobre la taula els usuaris, pressuposts, necessitats i objectius dels anys 2018 i 2019.

En juny del 2018, AFAO va viure un relleu a la seua junta directiva posant-se com a president Rafael Beneyto. Aprofitant aquest canvi, en l’assemblea anual Beneyto va exposar una comparativa de l’evolució d’AFAO entre els anys 2014 i 2018. D’aquesta sorgeix una xifra molt significativa com és l’augment del 30% del nombre d’usuaris.

En 4 anys, el centre de dia ha vist créixer la quantitat de persones que atenen a les seues instal·lacions un 30%, un fet que també ha portat el creixement en la mateixa quantitat del nombre de treballadores i treballadors i del pressupost econòmic. L’aplicació de la Llei de la Dependència ha suposat “l’existència de 40 places públiques al centre de dia i un augment de les seues subvencions de 242.821 euros, un 162%. Els nous serveis, les noves teràpies i els nous manteniments dels instruments de noves tecnologies han augmentat un 47% (29.062,45 euros) i els nous equipaments s’han incrementat en 15.073, 21 euros”.

En 2018, AFAO ha batut un nou rècord d’usuaris atesos als seus serveis: 238, segons detallen des de l’associació. Actualment, la llista d’espera per al centre de dia gestionat per AFAO supera els “45 usuaris” i per a intentar donar una resposta a aquestes persones “s’ha encetat un nou servei anomenat ‘Unitat Terapèutica’ per tal d’atendre’ls”.