Cultura de barri: 21 activitats, en 30 dies

Ontinyent acollirà fins a 21 activitats culturals a l’aire lliure durant el mes de juliol dins la programació de  ‘Cultura de Barri’, la proposta de l’Ajuntament d’Ontinyent per a portar la cultura als carrers de tots els barris amb la col·laboració de diverses associacions i entitats locals. El regidor de Cultura, Àlex Borrell; la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix i el regidor de Majors Actius, José Rafael Sanchis, presentaven aquest dimecres  una programació que inclourà sobretot música, però també dansa, cinema, poesia o contacontes.

Borrell destacava aquesta programació com a “fruit d’un esforç conjunt de l’Ajuntament i les associacions locals, per a tornar a traure la cultura al carrer. Hem viscut mesos molt durs als que hem hagut d’adaptar-se a les restriccions per la Covid, que ara s’han alleugerit i ens permeten tornar a gaudir d’aquesta programació per a tots els públics en espais amples i oberts”, assenyalava. El regidor de cultura tenia paraules d’agraïment per a les regidories d’Igualtat, Biblioteca i Majors Actius, així com “per a les associacions que, comptant amb el suport de l’Ajuntament a través de subvencions, fan cada any un gran treball organitzant aquestes activitats”.

Així, al marc de “Cultura de Barri” es comptarà un any més amb l’atractiu de les actuacions de l’Estiu Musical que organitza l’Agrupació Musical d’Ontinyent, i que inclourà concerts els dies 9 de juliol (Plaça de la Coronació amb la Banda Jove i la Banda Senior); 16 de juliol (Parc Pere IV amb la Intokables Big Band); 23 de juliol (Pati del Palau de La Vila amb l’Orquestra de Corda de l’Agrupació); i 30 de juliol (Plaça de l’Ajuntament, amb la Banda de l’Agrupació). Totes les actuacions començaran a les 23:00 hores.

La música serà també la protagonista en altres cites, sent una de les més destacades de tota la programació el concert del 75 aniversari de la Societat Unió Artística Musical que tindrà lloc el 10 de juliol a les 22:30 hores a la Plaça de l’Ajuntament. La SUAM també serà protagonista del tancament de la programació el 7 d’agost al Parc Vicent Andrés Estellés, on tindrà lloc a les 20:00 hores un concert Memorial al Mestre Ferrero.

El Teatre Echegaray serà l’únic espai on tindran lloc activitats no obertes a l’aire lliure, com seran el musical ‘Alícia en el Musical de les Meravelles’, l’11 de juliol a les 19:00 hores; i el concert de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent “La veu de la trompeta” el dia 17 a les 19:30 hores. Altres cites musicals seran l’actuació de ‘Las Vegas Jazz Band’, en el parc de Pere IV el dia 17 a les 23:00 hores; un concert de la Colla de xirimites i tabals El Regall el 24 de juliol a les 20:30 a la Plaça de Sant Domingo; o el Concert del grup de percussió i dolçaina “La Colla” amb l’Associació “Tot per la Música” el 31 de juliol a les 23:00 hores a la Plaça de la Concepció.

Una altra cita musical que torna serà la programació de la XII edició del festival ‘Ontijazz’, del que es donaran més detalls ben aviat, i que enguany inclourà dues actuacions a la Plaça de la Concepció a les 23:00 hores dels dies 22 i 29 de juliol, amb S.A. for Dixieland i la Jove Big Band Sedajazz. La programació musical es completa amb l’actuació del quartet vocal ‘Las Divinas’, de la mà de la regidoria de Majors Actius, el 24 de juliol a les 22:30 hores a la Glorieta. José Rafael Sanchis explicava que l’entrada serà gratuïta, prèvia reserva telefonant al número 674753038, i feia una crida als majors “a eixir i gaudir d’esta programació i de la vida en general”.

Altres regidories que participen en les activitats seran la de Biblioteques, amb el contacontes ‘Amapola y Limón, cuentos sefardíes’ (Cúpula de Benarrai, 23 de juliol a les 19:30 hores) i la d’Igualtat, amb l’activitat “Parint Versos entre Dones” (Plaça de Sant Domingo, 31 de juliol a les 20:00 hores). Natàlia Enguix destacava l’interès d’un projecte musical on 30 dones cantaran albades i cant d’estil valencià, “visibilitzant l’aportació de les dones a la música valenciana, sent subjectes i no objectes, i transmetent un missatge innovador, transgressor, actual i valent”. 

“Cultura de Barri” donarà també protagonisme a la dansa amb l’actuació del Grup de Danses el 24 de juliol a les 19:30 hores a la Plaça de l’Ajuntament; i un any més al cinema, amb una nova edició del cicle “Cinema a la Fresca” que organitza l’associació veïnal de Sant Josep, i que inclourà quatre projeccions al pati del col·legi Vicente Gironés a les 22:00 hores: ‘La boda de Rosa’ (8 de juliol), ‘Las Niñas’ (15 de juliol),‘The Croods’ (22 de juliol) i ‘M’esperaràs?’ (29 de juliol).