“Cultura de Barri” reuneix centenars de persones en la segona setmana d’activitats a Ontinyent

“Cultura de Barri”, la proposta de l’Ajuntament d’Ontinyent per a portar la cultura als carrers de tots els barris amb la col·laboració de diverses associacions i entitats locals, reunia centenars de persones a la seua segona setmana d’activitats a Ontinyent.

En concret, la programació incloïa dimarts dia 4 l’obertura del cicle de l’Associació Veïnal del Poble Nou “Cultura a la Fresca” amb les projeccions dels documentals “1873, la revolució del petroli” i “L’últim moliner a Banyeres de Mariola”, al carrer Sant Antoni. Dijous, 6 de juliol, s’iniciava també el cicle de “Cinema a la fresca” de l’Associació Veïnal de Sant Josep al pati del col·legi Vicente Gironés, amb el film “Cinco lobitos”. Divendres, 7 de juliol, tenia lloc la presentació dels llibres “14 d’abril”, de Paco Cerdà, i “Mireia”, de Purificación Mascarell, al Museu del Tèxtil, amb la col·laboració del Club de Lectura i La Llibreria, i eixa mateixa nit actuava la Intokables Big Band de l’Agrupació Musical Ontinyent a la Glorieta.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, animava “a seguir gaudint d’una programació plena d’atractius i ben interessant, que aprofita els carrers com espais escènics ideals per gaudir de les activitats”. La programació es reprendrà aquest dimarts 11 de juliol al Poble Nou amb els documentals “Un bon home” i “Els 13 de la corda” al pàrquing de l’antic cinema Pere des de les 22:00 hores; i dijous 13 de juliol, amb “Cinema a la fresca” dels veïns de Sant Josep amb “Indiana Jones i l’última cruzada”, al pati del col·legi Vicente Gironés, a les 22:00 hores.

Divendres 14 de juliol, actuarà a les 20:00 hores al Parc Vicent Andrés Estellés la banda Jove de l’Agrupació Musical d’Ontinyent (actuació prevista inicialment a la Plaça Coronació); i a les 22:30 a la Plaça Major tindrà lloc el concert del 50 aniversari de la comparsa Cruzados. El Grup de Danses d’Ontinyent actuarà dissabte, 15 de juliol, a les 23:00 hores en la plaça de Sant Roc; i diumenge 16 de juliol al Teatre Echegaray arribarà altra novetat: La Gal·la “Màsters pel món“, organitzada per Màsters Ballet, que reunirà ballarins i ballarines que van iniciar la seua marxa en el món de la dansa a Màsters i que hui viuen en diferents parts del món.