Inés Sevilla Cabedo, una jove graduada en Dret i Criminologia en 2022, prompte es va adonar que les trajectòries professionals convencionals no li oferien la satisfacció que buscava. Malgrat tindre l’opció de continuar en el despatx de la seua mare o preparar oposicions per a una ocupació estable, Inés es va trobar en un dilema “Cap de les opcions em convencia, ja que no sentia passió per cap”, confessa.
La seua vertadera passió era Itàlia, un país que la va captivar durant el seu Erasmus a Pisa. Motivada pel desig de tornar, Inés va buscar oportunitats que li permeteren viure allí i va trobar el programa del Cos Europeu de Solidaritat, una iniciativa que facilita el voluntariat en diferents països europeus mentre cobreix les despeses de vida.
El programa la va portar a Roma, on va passar nou mesos treballant en una comunitat per a persones amb discapacitat. Aquesta experiència no sols li va permetre sostindre’s econòmicament, sinó que també la va ajudar a descobrir el que realment la fa feliç. Aquest període va representar una aturada significativa que li va permetre reflexionar sobre les seues vertaderes passions i habilitats, i replantejar el seu futur, per on volia encaminar la seua vida.
Després d’aquesta enriquidora experiència a Itàlia, Inés va decidir enfocar la seua carrera cap a l’àmbit europeu. Va començar a cursar diversos cursos en assumptes europeus i a formar-se en gestió de projectes europeus, i “un viatge express a Brussel·les amb visita a les institucions europees em va bastar per a decidir que eixe era el camí que volia seguir”, afirma.
NOU CAMÍ
Inés després de buscar diferents oportunitats on enfocar el seu futur, va trobar el programa Eurodisea, dissenyat per a inserir a joves en el mercat laboral anara del seu país d’origen. Gràcies a aquest programa, es va incorporar al Centre for European Volunteering (CEV) com Project Manager. En el seu lloc, treballa en la promoció del voluntariat en l’àmbit europeu, gestionant proposades de projectes, organitzant esdeveniments i col·laborant amb institucions. “El treball en el CEV és multidisciplinari i dinàmic, abasta des de la redacció de propostes fins a l’organització d’esdeveniments. He aprés molt al voltant de la gestió de projectes europeus i la seua dimensió política”, explica.
Malgrat els desafiaments, com el clima gris de Brussel·les, Inés considera que viure fora li ha permés eixir de la seua zona de confort, alguna cosa que considera essencial per al creixement personal. A més, creu que molts joves no són conscients de les oportunitats que ofereix la Unió Europea, com a programes de formació, voluntariat i mobilitat. Inés anima als joves a tindre una actitud activa. “Cal anar per les coses, no esperar que arriben”, afig. A més, afirma que la Unió Europea té un gran compromís amb els joves, oferint oportunitats en formació, voluntariat, ocupabilitat, intercanvis juvenils i mobilitat europea que, en la seua opinió, “aporten habilitats personals i professionals importants per al mercat laboral”.
Mirant al futur, Inés se sent incerta però optimista. Si bé encara no sap amb certesa quina li oferirà el futur, té clar que desitja treballar en l’àmbit europeu. L’ontinyentina afirma: “El que tinc clar és que, faça el que faça, vull sentir passió i contribuir a fer d’aquest món un lloc millor”, conclou Inés.