És només una de les aplicacions de la caiguda de les restriccions que entraran en vigor a partir d’aquesta mitjanit i, almenys, per als pròxims 11 dies. Les seus de les comparses poden tornar a obrir. A més, decauen totes les restriccions en cinemes, teatres, auditoris, museus i biblioteques.

Ho acaba d’anunciar el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en el debat de política general de la Comunitat Valenciana que aquest matí té lloc a Les Corts Valencianes. El govern valencià fa referència a la bona situació de recuperació, segons indiquen les dades sanitàries i justifica les mesures.

Quant a l’hostaleria, s’augmenta l’aforament en interiors fins al 75%; les taules podran ser de fins a 10 persones a l’interior; es permetrà l’ús de la barra assegut i, finalment, decau l’hora de tancament en bars i restaurants, i podran tancar segons la llicència de cada local. En aquest sentit, els banquets i congressos també amplien el seu aforament fins al 75%.

 L’oci nocturn és un altre dels sectors que recupera la normalitat. En aquest sentit, no només s’amplia el seu aforament fins al 75%, sinó que es recupera el ball, encara que davant del lloc preassignat, i s’amplia el seu horari fins a les 5 de la matinada. A més, les taules serà de 10 persones, i es podrà fer ús de la barra assegut.

Finalment, en l’àmbit esportiu, el Consell ha decidit eliminar el nombre màxim de persones en esdeveniments i actes esportius; eliminar el nombre de participants en les proves esportives, com la Marató o Mitjana Marató