Demanen aliments i medicines per al seu voluntariat

Feia anys que tenien el somni de compartir juntes una experiència solidària que els permetera ajudar in situ a aquells que més ho necessiten. I ara ha aplegat l’hora. Les germanes Àngela i Marta Celada Reig viatjaran del 9 de gener fins al 9 de febrer del 2020 a Mombasa (Kenya) per treballar com a voluntàries al Baby Life Rescue Centre Trust, una associació que va nàixer el 2010 amb l’objectiu de “prestar ajuda, cures i atencions a xiquets abandonats, donant-los una llar on créixer en un entorn segur, ple d’amor i estima”, expliquen a la pàgina web de l’ens.

Però a més d’aportar el seu temps, Marta i Àngela volen anar més enllà i per a això, demanen la col·laboració ciutadana. “Hem iniciat una campanya de donacions per recollir, principalment, aliments no peribles i medicines”, explica Àngela. “A la casa de Baby Life viuen prop de 18 xiquets, d’entre 0 a 7 anys, i el que demanem és per a ells. La sanitat pública en Àfrica és molt pobra i la privada extremadament cara. L’alimentació que segueixen aquests xiquets és de qualitat mitjana i emmalalteixen molt, pel que tot el que puga’m aportar segur que és molt ben rebut”.

Entre els productes que aquestes germanes demanen es troben llet en pols, antihistamínics, ferro, àcid fòlic, calci, vitamina C, pomades per a rascades de bolquers, Betadine i, fins i tot, joguets de format xicotet que ens puguem emportar en la nostra maleta”. Àngela i Marta, ambdues auxiliars d’infermeria, assumeixen el cost del vol fins a Mombasa, la seua estada allí i per això fan una crida a la solidaritat de la gent. “Hi ha voluntaris que han organitzat curses o un altre tipus de campanyes” perquè “tot el que es puga aportar és poc”.

Què fer per a ajudar-les?

Aquells interessats en col·laborar amb Àngela i Marta i amb els nadons i xiquets de Baby Life Rescue Centre poden fer-ho adreçant-se al correu electrònic angelaaceladaa5@gmail.com. Les dues germanes tindran la campanya de recollida activa fins a mitjan desembre, per saber què poden endur-se en la seua maleta i si els paga la pena enviar una caixa amb la resta de material, pel que “si algú vol col·laborar amb donacions econòmiques, seran benvingudes”, manifesta Àngela. D’aquesta experiència en la qual s’endinsaran en sis mesos les dues germanes asseguren que viure-la juntes “serà inoblidable. Ens trobarem més segures i de segur que tornem més unides”.