Denuncien fins a la sacietat la insalubritat d’un pati interior en Sant Josep

Fa ara set anys, l’Associació Veïnal de Sant Josep va presentar una instància a l’Ajuntament d’Ontinyent informant de la situació en la qual es troba un pati interior del carrer Salvador Tormo.

En aquell moment el col·lectiu veïnal va arreplegar firmes per aconseguir que es netejara aquest espai que ja es definia com a “molt brut”. Un total de 133 rúbriques donaven suport a la sol·licitud d’aquesta neteja que, en paraules del veïnat “acumula brutícia, herbes seques, insectes… És un pou d’infeccions i rates para els veïns, també hi ha perill d’incendi”.

Una problemàtica a la qual se sumava la presència de “nombrosos gats, per tant caldria avisar a la protectora d’animals”. Unes demandes a les quals se sumava l’associació veïnal.

Els residents en la zona expliquen que aquesta petició va quedar en paper mullat. I van tornar a reclamar el mateix l’any 2017. “Demanem que es netege aquest pati, com més aviat millor”, sol·licitaven en la seua instància.

Han passat els anys i segons expliquen des de l’Associació Veïnal de Sant Josep i els residents i comerciants de la zona, “la situació continua igual o pitjor. Açò és un focus d’infeccions i d’insalubritat i volem una solució”, afegeixen.

Cal apuntar que es tracta d’un pati interior de propietat privada, per tant “som conscients que l’Ajuntament no pot actuar sense que s’autoritze, però aquesta situació està agreujant-se i cal que es faça alguna cosa”. Una situació que lluny de resoldre’s s’ha cronificat i obliga al veïnat a continuar demanant una intervenció perquè se solucione el problema.