Detinguda una dona a Ontinyent per no posar-se la mascareta

Agents de la Policia Nacional han detingut sobre les dotze i mitja d’aquesta nit en un carrer d’Ontinyent a una dona de 46 anys com a presumpta autora d’un delicte de desobediència greu, després de negar-se en reiterades ocasions a posar-se la mascareta com obliga el Decret llei 11/20 de 24 de juliol.

Els fets van ocórrer sobre les dotze i mitja d’aquesta nit quan els agents que realitzaven labors de prevenció per un carrer d’Ontinyent van observar a una dona que caminava per la mateixa sense fer ús de la màscara obligatòria segons Decret llei 11/20 de 24 de juliol.

Els policies li van preguntar a la dona les raons per les quals no portava la mascareta, així com li van recordar que el seu ús era obligatori des que va entrar en vigor el citat decret, moment en què aquesta els va contestar que no la portava perquè no li donava la gana, així com els va manifestar “no me la posaré, ni me la posaré mai, perquè sóc una persona lliure”, “això només passa aquí”.

Davant tals manifestacions, els agents li van indicar que si no tenia màscara, ells podrien proporcionar-li una, al mateix temps que li l’oferien, negant-se rotundament a posar-li-la, per la qual cosa el van informar que en eixe cas haurien de procedir a alçar-li una acta de denúncia per Decret llei 11/20 per no fer ús d’aquesta.

La dona va continuar en la seua actitud pel que els agents li van realitzar un escorcoll superficial localitzant-li diverses mascaretes entre les seues pertinences, així com van esbrinar que aquesta ja havia sigut advertida en diverses ocasions el que implicava el no portar posada la mascareta d’ús obligatori.

Finalment, els policies després d’instar-li en reiterades ocasions que li la posara i tindre coneixement que havia sigut proposada per a sanció en huit ocasions, pel que va ser detinguda com a presumpta autora d’un delicte de desobediència greu.

La detinguda, sense antecedents policials, ha passat aquest matí a disposició judicial.