Dos anys després, la Gala de l’Esport premia als esportistes locals en l’Echegaray a causa de la pluja

La pandèmia va suposar un obstacle per a la celebració de molts esdeveniments. I l’esport no és l’excepció, sinó un àmbit més que confirma la regla. No obstant això, després de dos anys, torna a realitzar-se hui, 24 de setembre, la Gala de l’Esport. Però, enguany, al Teatre Echegaray a causa de la pluja, encara que en un primer moment es va plantejar fer-la al poliesportiu municipal. Així, Ontinyent està en sintonia amb Europa, donat que se suma a la Setmana Europea de l’Esport. Un fet que permetrà a la ciutat optar a un dels premis del concurs ‘Municipios BEACTIVE por el deporte’, impulsat pel Consejo Superior de Deportes (CSD). Així, l’acte busca reconéixer i premiar la tasca dels esportistes locals, així com fomentar la pràctica esportiva. Els esportistes canviaran el xandall pels vestits i les corbates per a acudir a aquesta cita amb l’esport, la qual tindrà lloc a les 20:00 hores en el Teatre Echegaray. A la gala hi haurà 30 distincions per a cadascun dels 23 clubs i entitats esportives participants, així com també es lliuraran els guardons corresponents al 2020 i 2021.

Óscar Borrell, regidor d’Esports, exposa que aquest any la gala “tornarà a unir educació i esports, una simbiosi que després de la pandèmia ha resultat primordial per la salut física i mental de les persones”. En aquesta línia, l’alumnat de 5é de Primària del Ceip Martinez Valls interpretarà, en un playback, cançons com ‘Alegria’ del grup valencià El Diluvi, “un títol molt simbòlic i significatiu”, apunta el regidor.

Altre protagonista de l’acte serà el sector empresarial, especialment aquelles empreses que patrocinen als clubs ontinyentins. “Les empreses que destinen part dels seus beneficis i que en el seu tarannà està el suport a l’esport mereixen la visibilitat i l’agraïment de la ciutat, perquè sense la col·laboració publicoprivada seria molt difícil que pogueren subsistir els clubs”, defensa Borrell. Així, enguany aquest reconeixement serà per a les empreses Frontenics, Tecnifibre, ESET Ontinet, StockLogistic, Kapitalia, Vidal Construcciones, Custom Printing, Fundació La Caixa i Fundació Rafa Nadal.