Educar i divulgar valors amb falques de ràdio

Educar és el repte que té la societat per a garantir una millora del benestar social en les noves generacions. Un treball que hui en dia va molt més enllà de seure davant d’un llibre i posar els colzes per a memoritzar. És una educació dinàmica, innovadora, motivadora, experiencial i amb connexió amb la societat. Una bona mostra és la iniciativa de 4t del col·legi Martínez Valls, que està participant en el concurs de l’ONCE de sensibilització educativa. Enguany es tractava de crear una falca de ràdio baix el lema: ‘ConexiÓN-AdiciOFF.Esto no es un juego’.

Des de l’ONCE expliquen que “en aquesta edició volem transmetre, mitjançant una campanya de publicitat, el missatge de què la tecnologia és la nostra aliada sempre que fem un ús responsable de la mateixa i no un abús, que pot comportar conseqüències no desitjades”. Acceptant aquest desafiament, les classes de 4t A i 4t B del col·legi Martínez Valls han realitzat falques de ràdio, d’un minut de durada, ajustant-se a la idea que requereix el concurs, però des de perspectives ben diferents.

En el cas de 4t A, amb la seua tutora Cristina Bordera, han treballat els beneficis de les noves tecnologies. “El treball permet que l’alumnat descobrisca que la tecnologia forma part del nostre dia a dia i faciliten nombroses tasques, així com ampliar la visió més enllà de les xarxes socials, que influeixen tant en les seues vides”, expliquen.

Educar i divulgar valors amb falques de ràdio El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

Pel que fa a 4t B, amb la tutora Mariate Micó, han realitzat un rap, un format de molta connexió amb la joventut, per alertar del perill d’un mal ús de les xarxes socials i de les alternatives saludables que existeixen i que moltes vegades ens perdem per la dependència a les pantalles. L’alumnat ha aprés molt en aquest treball.

Pots escoltar ací el rap de 4t B.